Serija mobitelov LG W: bo LG končno konkurenčen?

Matej Ribič 9. julij 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/lg-w-konkurenca-ribic-jul19-hero.jpg

LG je vsekakor znan predvsem po dražji seriji mobitelov G in V, ki tako kot njegove nizkocenovne naprave letos ne uživajo priljubljenosti. LG se srečuje z veliko konkurenco kitajskih proizvajalcev, pa tudi Samsunga, ki ima novo, zelo priljubljeno serijo A. Da si povrneš nekdanji delež na trgu, pa je pametno začeti na samem dnu, ta strategija se je v preteklosti že obrestovala pogumnim proizvajalcem, kot je Nokia. LG se tako vrača z novo cenovno ugodno serijo mobitelov W, ki jo trenutno sestavljajo trije mobiteli: W10, W30 in W30 Pro.

LG W10

 

Najcenejši mobitel serije W je LG W10, ki ponuja 6,19-palčni IPS-zaslon ločljivosti 1512 x 720 slikovnih pik, z visokim razmerjem zaslona 18,9 : 9 in nekoliko večjo zarezo, v kateri se nahajata sprednja kamera z ločljivostjo 8 MP in sprednja LED-bliskavica s podporo odklepanju z obrazom. Za odklepanje nam je voljo tudi bralnik prstnih odtisov, ki se nahaja na hrbtni strani mobitela, kot je to značilno za LG-jeve mobitele. Za hitrost bo skrbel Mediatek Helio P22 z 8-jedrnim procesorjem, ki deluje pri 2,0 gigahercih, grafični procesor PowerVR GE8320 pa bo poskrbel za gladko delovanje iger. Mobitel ponuja še 32 GB notranjega pomnilnika in 3 GB delovnega pomnilnika. Zadaj najdemo dvojno kamero, in sicer primarno v ločljivosti 13 MP in sekundarno z ločljivostjo 5 MP, ki deluje kot senzor globine. W10 podpira dve SIM-kartici, hkrati pa tudi mikro SD, ima 4000 mAh veliko baterijo, na voljo pa bo za okoli 115 EUR v vijolični in sivi barvi.

LG W30

 

LG W30 v primerjavi z LG W10 prinaša le minimalne izboljšave strojne opreme, in sicer rahlo večji 6,26-palčni IPS-zaslon z ločljivostjo 1512 x 720 slikovnih pik in visokim razmerjem zaslona 19 : 9. Zareza v obliki črke V je tu bistveno manjša in ponuja sprednjo kamero z ločljivostjo 16 MP ter odklepanje z obrazom. Tudi W30 ima bralnik prstnih odtisov na hrbtni strani, od W10 pa se razlikuje predvsem po številu kamer. Ta ponuja kar tri, in sicer primarno Sonyjevo kamero IMX486 z ločljivostjo 12 MP, sekundarno ultra široko kamero z ločljivostjo 13 MP in vidnim poljem 100 stopinj ter še tretjo kamero z ločljivostjo 2 MP za zameglitev ozadja v načinu Bokeh. Ostale specifikacije so povsem enake, saj W30 prav tako poganjata 8-jedrni Mediatek Helio P22 in grafični procesor PowerVR GE8320. Na voljo nam je le ena konfiguracija s 3 GB delovnega in 32 GB notranjega pomnilnika. LG W30 bo na voljo v zeleni, temno sivi in modri barvi za približno 130 EUR.

LG W30 Pro

 

Najboljši v seriji, a še vedno izjemno dostopni LG W30 Pro ponuja 6,21-palčni IPS-zaslon z ločljivostjo 1520 x 720 slikovnih pik in visokim razmerjem 19 : 9. Tudi ta ima zarezo v obliki črke V, podporo za odklepanje z obrazom in bralnik prstnih odtisov na hrbtni strani. Poganja ga nekoliko zmogljivejši, toda že nekoliko star 8-jedrni Snapdragon 632 z grafičnim procesorjem Adreno 506. W30 Pro nekoliko višjo ceno opravičuje s 4 GB delovnega pomnilnika in 64 GB notranjega pomnilnika, ki je prav tako razširljiv s pomočjo mikro SD. Ta ima primarno kamero z ločljivostjo 13 MP, ultra široko kamero 8 MP z vidnim poljem 100 stopinj in še tretjo, globinsko kamero s 5 MP. Od drugih mobitelov se loči predvsem po boljšem zvočniku, ki mu LG pravi StereoPulse Sound in vključuje votlo resonančno komoro za jačanje zvoka, ko je ta položen na ravne površine. Pred tem smo jo že srečali tako pri LG G kot tudi seriji mobitelov V. Baterija s kapaciteto 4000 mAh je enaka kot pri W10 in W30, W30 Pro pa nam bo na voljo v črni, modri in zeleni barvi za okoli 160 EUR.

 

LG-jeva serija W je vsekakor videti mamljivo, če upoštevamo ceno. 4000 mAh zmogljiva baterija, podpora za klicanje in videoklicanje prek LTE (VoLTE in ViLTE) ter čist androidni operacijski sistem 9.0 Pie je le nekaj izmed prednosti v tem cenovnem razredu. Poskrbljeno je tudi za varnost, saj vsi trije mobiteli podpirajo tako odklepanje z obrazom kot tudi bralnik prstnih odtisov. Privlačne cene pa zahtevajo svojo žrtev, kar se na vseh treh napravah opazi predvsem na zaslonu. Ta ima za današnje čase “nizko” ločljivost, vsi trije mobiteli pa imajo tudi starejša mikro USB-vrata. Kompromisi so bili vsekakor potrebni za dosego tako nizke cene, kako priljubljena pa bo serija W v svetu, kjer obstaja Redmi Note 7, pa bosta pokazala le čas in test na dlani.

Vir: lg.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. julij 2019
4730
9. julij 2019
Serija mobitelov LG W: bo LG končno konkurenčen?
Android