Šest dobrih aplikacij za optimizacijo naprav Android

Tehnik 4. marec 2015
/PublishingImages/aplikacije-optimizacija-android-hero.jpg

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste kupili novo mobilno napravo Android in nato pri njej iz tedna v teden opažali, da vam deluje vse počasneje. Ali pa ste začeli opažati, da vam neznano kam izgineva prostor na njenem internem spominu. Precej moteči težavi, ki pa se jima je k sreči mogoče dobro upreti. Za mobilne naprave Android namreč obstaja več aplikacij, s katerimi lahko v par sekundah z naprave počistimo vso nesnago in jo tako pospešimo. Spodaj vam razkrivamo nekaj najboljših.

Clean Master

 

Clean Master je ena izmed bolj priljubljenih aplikacij za optimizacijo naprav Android, kar dokazujeta tudi podatka, da si jo je do danes namestilo že prek 400 milijonov ljudi in da so ji ti na spletni tržnici Google Play namenili visoko povprečno oceno, in sicer 4,7 od 5. Clean Master zna narediti veliko dobrega. Med drugim zna izbrisati »junk datoteke« (te ustvarijo operacijski sistem in aplikacije), zmanjšati segrevanje naprav, optimizirati hitrost delovanja Androida ter celo ugotoviti, ali se na napravah nahaja kakšna zlonamerna programska oprema. Zelo priporočamo!

DU Speed Booster

 

Še ena težkokategornica med aplikacijami za optimizacijo naprav Android, ki tako kot Clean Master blesti na več področjih. DU Speed Booster zna Android pospešiti do 60 % in iz internega spomina izbrisati »junk datoteke«. Zna pa tudi izmeriti hitrost internetne povezave in preveriti, ali se na napravi nahaja kakšna zlonamerna programska oprema.

CCleaner

 

Aplikacija CCleaner že več kot desetletje skrbi, da so naši osebni računalniki v dobri formi, v zadnjih nekaj letih pa to poslanstvo opravlja tudi na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android. In tega na slednjih opravlja zelo dobro. Pri teh zna počistiti predpomnilnik, pobrisati zgodovino brskanja po spletu, ustaviti procese in podobno, s čimer pridobi nekaj prostega prostora na internem spominu in izboljša hitrost delovanja Androida. Nam je CCleaner zelo pri srcu, verjamemo, da bo tudi vam.

Startup Manager

 

Vsakič ko operacijski sistem Android zaženemo, ta sočasno požene tudi določene aplikacije in procese. Če je teh vse več, se čas nalaganja in delovanje vse bolj upočasnjujeta. K sreči imamo te aplikacije in procese lahko pod kontrolo. S pomočjo aplikacije Startup Manager lahko hitro in enostavno določimo, kateri procesi naj se ob zagonu Androida poženejo in kateri ne.

Advanced Task Manager

 

Aplikacija Advanced Task Manager je zelo enostavna za uporabo, a hkrati zelo učinkovita pri optimiziranju naprav Android. Med drugim zna na njih povečati količino prostega pomnilnika in jih posledično pospešiti, podaljšati avtonomijo njihovih baterij ter ugotoviti, ali se na njih nahaja kakšna zlonamerna programska oprema. Ima torej skoraj vse, kar rabimo, da svojo napravo spravimo v red. Pogrešamo edino možnost odstranjevanja »junk datotek«.

All-In-One Toolbox

 

Naš spisek ne bi bil popoln, če na njem ne bi bila tudi aplikacija All-In-One Toolbox, ki zna početi veliko stvari. Iz naše naprave zna na primer odstraniti vso nesnago in jo pospešiti, omogoča pa nam na primer tudi izdelovanje varnostnih kopij drugih aplikacij, prenašanje na SD-kartice in še bi lahko naštevali. Aplikaciji All-In-One Toolbox po kompleksnosti večina aplikacij ne seže niti do kolen.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. marec 2015
2411
11. marec 2015
Šest dobrih aplikacij za optimizacijo naprav Android
Android