Šest odličnih aplikacij za Android za navdušence nad vesoljem

Tehnik 14. september 2015
/PublishingImages/aplikacije-navdusenci-vesolje-hero.jpg

Na spletni tržnici Google Play lahko skoraj vsak najde kakšno aplikacijo za svojo dušo. Za športne navdušence je na njej na voljo ogromno športno obarvanih aplikacij, za tiste, ki radi kuhajo, je na voljo ogromno kuharskih aplikacij… Na tej tržnici ne manjka niti aplikacij, ki so narejene za navdušence nad vesoljem. In prav tem se bomo posvetili v tem članku. Spodaj predstavljamo pet takšnih, ki se vam jih izplača preizkusiti, v kolikor se radi zazrete proti zvezdam.

ISS Detector (brezplačno, z nakupi znotraj aplikacije)

 

Ali si želite videti na nebu Mednarodno vesoljsko postajo? S pomočjo te aplikacije jo boste lahko. Ta vam namreč pokaže, kdaj točno bo ta postaja preletela vaš kraj, v času preleta pa vam bo tudi pokazala, kje točno na nebu lahko postajo vidite. Pokazala pa vam bo tudi prelete različnih satelitov, kometov, teleskopa Hubble in še kakšnih objektov.

Žal boste morali za uporabo vseh funkcionalnosti aplikacije odšteti nekaj malega cekinov. Brezplačno vam bo aplikacija pokazala samo prelete Mednarodne vesoljske postaje in pa prelete nekaterih satelitov.

Star Chart (brezplačno, z nakupi znotraj aplikacije)

 

Ta aplikacija je odličen pripomoček za navdušence nad vesoljem. Njena osnovna naloga je, da vam pokaže, kje na nebu se nahajajo določena nebesna telesa. Vas zanima, kje je Jupiter? Aplikacija vam ga v trenutku najde na nebu. Morda Pluton? Tudi tega vam najde. Pokaže vam tudi različne informacije o nebesnih telesih ter različne animacije o njih. Omogoča vam tudi, da jo z glasom upravljate. Če si želite ogledati planet Mars, ji to samo recite in že vam ga pokaže.

Tudi če niste navdušenec nad vesoljem se vam to aplikacijo izplača imeti naloženo. Uporabite jo lahko za popestritev romantičnih večerov na prostem s svojo drago oziroma dragim.

NASA (brezplačno)

 

Aplikacija NASA, ki jo je izdelala istoimenska vesoljska agencija, je še ena, ki jo morate preizkusiti. V njej vam nikoli ne bo dolgčas, saj vas bo redno zasipavala z novimi in novimi vsebinami v zvezi z vesoljem. V njej boste našli informacije o različnih Nasinih misijah, slike in videe (med drugim vam je na voljo tudi živa slika NASA TV-ja), Nasine tvite, novice in še bi lahko naštevali. Te aplikacije nikar ne spreglejte!

Astronomy Picture of The Day (brezplačno)

 

Bi radi imeli na ozadju namizja Androida slike vesolja? Če da, potem bo ta aplikacija kot nalašč za vas. V njej je namreč vsak dan objavljena nova slika vesolja in vsako si lahko namestite za ozadje na vaši mobilni napravi. Če želite, lahko aplikacija to počne tudi namesto vas in vam sama namešča slike.

Sky Map (brezplačno)

 

Sky Map je v osnovi precej podobna prej omenjeni Star Chart. Tudi njena osnovna naloga je, da vam pokaže, kje na nebu se nahajajo določena nebesna telesa. Je pa res, da je v primerjavi s Star Chart nekoliko okrnjena. Dodatnih informacij o nebesnih telesih pri njej ne boste našli, prav tako pa vam ne bo ponudila animacij nebesnih teles ter možnosti glasovnega upravljanja. Kljub omenjenim pomanjkljivostim gre še vedno za zelo spodobno programsko stvaritev, ki se vam jo izplača preizkusiti. Mimogrede, za razvoj te aplikacije je denar doniral Google.

Hubble Space Center (brezplačno)

 

Za konec omenimo še aplikacijo Hubble Space Center. Ta se nanaša, kot že njeno ime nakazuje, na svetovno znani teleskop Hubble. V njej boste našli številne novice, povezane s tem teleskopom, in številne slike, ki so nastale z njim. Poleg Hubblovih slik boste v njej našli tudi Nasine. Ta aplikacija ni tako dobra, kot nekatere prejšnje, a je še vedno vredna preizkusa.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. september 2015
2670
17. september 2015
Šest odličnih aplikacij za Android za navdušence nad vesoljem
Android