Šest super razširitev za Chrome, ki se nanašajo na sliko

Tehnik 22. januar 2018
/PublishingImages/google-vticniki-hero.jpg

Za brskalnik Chrome je bilo do danes narejenih ogromno razširitev različnih kategorij. Med drugim tudi kar nekaj razširitev, ki zadevajo sliko. In prav o teh bo govora v tem članku, kjer vam spodaj predlagamo šest super tovrstnih razširitev za Chrome za Windows.

Earth View

Razširitev Earth View nam vsakič, ko v Chromu odpremo nov zavihek, pokaže neko satelitsko sliko naše zemlje. Razširitev nam poleg tega pokaže tudi, kje na globusu je prikazani satelitski posnetek in na kateri kraj oziroma državo se nanaša. Vse prikazane posnetke si lahko brez težav tudi shranimo na osebni računalnik in jih nato nastavimo za ozadje operacijskega sistema.

FireShot

S pomočjo razširitve FireShot lahko na hiter in enostaven način naredimo zaslonsko sliko spletne strani in nato to sliko tudi po potrebi dodatno preuredimo. S to razširitvijo lahko delamo različne zaslonske slike, npr. takšno, ki zajame samo del prikazane strani, ali pa takšno, ki zajame celotno odprto stran.

 

Unsplash Instant

Unsplash Instant je še ena super razširitev, ki deluje podobno kot Earth View. Tudi ta nam v vsakem na novo odprtem zavihku prikaže neko sliko, le da za razliko od Earth Viewa prikaže sliko s spletne strani Unsplash.

Razširitvi Earth View in Unsplash Instant na lep način popestrita uporabo brskalnika Chrome. Preizkusite ju.

Polarr Plugin

Polarr Plugin je uporabna razširitev, ki nam omogoča, da hitro preuredimo slike s spletnih strani. Slikam lahko s pomočjo te razširitve dodamo nov filter, jim spremenimo kontrast, belino in še in še.

Pri preurejanju pa moramo biti pazljivi. Če nam lastnik določenih slik, ki jih zasledimo na internetu, ne pusti, da njegove slike shranjujemo in spreminjamo, moramo to upoštevati in slike pustiti na miru.

 

I'm a Gentleman

Razširitev I'm Gentleman nam omogoča, da si na osebni računalnik hitro shranimo eno ali pa kar vse slike z odprte spletne strani.

Po tem, ko si razširitev I'm Gentleman namestimo, lahko neko sliko s spletne strani shranimo enostavno tako, da z miško kliknemo nanjo in jo prestavimo malenkost levo ali desno. Vse slike, ki so na spletni strani, pa lahko hitro shranimo tako, da kliknemo na ikono razširitve I'm Gentleman.

Tudi pri uporabi razširitve Polarr Plugin moramo biti pazljivi. Paziti moramo, katere slike shranjujemo in kaj s shranjenimi slikami nato počnemo.

Image Size info

Razširitev Image Size info nam zna pokazati, kako velika je neka slika na spletni strani, torej, kakšno ločljivost ima in koliko prostora zavzema. Če želimo, da nam Image Size info pokaže velikost neke slike, moramo z desno tipko na miški klikniti na sliko in nato v prikazanem meniju izbrati možnost View Image Info.

 

Upamo, da vam bodo naše predlagane razširitve všeč. Če bi radi še sami našli kakšno razširitev in jo preizkusili, se odpravite na to internetno stran.

Vira: blog.google/press, chrome.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. januar 2018
3831
22. januar 2018
Šest super razširitev za Chrome, ki se nanašajo na sliko