Šest vrhunskih dopustniških aplikacij

Tehnik 18. maj 2015
/PublishingImages/6-dopustniskih-aplikacij-hero.jpg

Bliža se poletni čas. Čas, ko se bomo Slovenci ponovno masovno odpravili na zaslužene počitnice v domače ali tuje kraje. Na Tehniku smo se zato odločili, da pobrskamo po široki bazi aplikacij za Android in v njej najdemo nekaj aplikacij, ki nam lahko pridejo prav pri načrtovanju dopusta in pa na samem kraju dopustovanja.

Google Translate (brezplačno)

Google Translate je eden boljših, če ne celo najboljši prevajalnik. Prevajati zna v in iz 90 svetovnih jezikov. Med vso to množico jezikov skoraj zagotovo najdemo tudi takšnega, ki ga govorijo ljudje, v katerem bomo dopustovali.

 

Google Translate nam lahko v tujini priskoči na pomoč na vsakem koraku. V primeru, da srečamo tujca, s katerim se ne znamo sporazumevati v njegovem jeziku, nam lahko simultano prevaja naš jezik v njegovega in obratno. V živo nam zna prevajati tudi različna napisana besedila. Če na primer vidimo v časopisu neko nam nerazumljivo besedilo, moramo samo kamero od mobilne naprave usmeriti vanj, Google Translate pa nam na zaslonu takoj pokaže njegov prevod. Žal trenutno na ta način prevaja samo določene jezike.

TripAdvisor (brezplačno)

 

TripAdvisor je popolna aplikacija za načrtovanje in izvajanje dopusta. V njej najdemo vse. Najdemo lahko poceni letalski let do kraja, v katerem nameravamo dopustovati, in ga tudi zakupimo. Najdemo lahko sebi primeren nastanitveni objekt v kraju dopustovanja in ga prav tako zakupimo, poiščemo zanimive naravne znamenitosti in restavracije... Baza informacij v tej aplikacij je zares ogromna. Če bi vam morali priporočiti samo eno aplikacijo za načrtovanje dopustovanja in bivanje v kraju dopustovanja, bi vam to.

Kayak (brezplačno)

 

Kayak je še ena odlična aplikacija. V njej lahko najdemo in zakupimo letalski let ter nastanitveni objekt v kraju dopustovanja. Spisek letov in nastanitvenih objektov, ki jih ta aplikacija hrani v bazi, je izredno širok, tako da smo prepričani, da boste z njeno pomočjo našli za vas najprimernejšo ponudbo. V njej si lahko najdemo in najamemo tudi avtomobil. Preizkusite jo, ne bo vam žal.

The Weather Channel (brezplačno)

 

Aplikacija za napoved vremena v času dopustovanja na naši mobilni napravi ne sme manjkati. Po našem mnenju ena boljših tovrstnih aplikacij je The Weather Channel. S tem bi se verjetno strinjali tudi številni drugi. Aplikacija ima namreč ta hip na Androidu več deset milijonov zadovoljnih uporabnikov.

The Weather Channel nam ponuja goro informacij v zvezi z vremenom za kraj, ki nas zanima. Pokazati zna na primer trenutno stanje vremena (temperatura, vlažnost, višina sonca …), vremensko napoved za prihodnje ure in dni, količino cvetnega prahu v zraku... Povedati zna celo to, kakšna je razširjenost gripe v določenem kraju.

Google Maps (brezplačno)

 

Aplikacija Google Maps je za marsikoga danes nepogrešljiva v času dopustovanja. Z njeno pomočjo lahko najdemo vse. Restavracije, bare, znamenitosti, javni prevoz… Aplikacijo lahko uporabimo tudi namesto sodobnih navigacijskih naprav (Garmin ipd.), saj nas zna tudi ona z glasom voditi od točke a do točke b, ali pa za iskanje cest, ki so tisti hip najmanj prometne, ter za ogled ulic iz prve osebe (Street View pogled).

Booking.com (brezplačno)

 

Ta aplikacija je namenjena iskanju in zakupovanju počitniških nastanitvenih objektov (hoteli, apartmaji ...). Booking.com trenutno v bazi hrani več kot 600.000 objektov, redno pa dodaja nove. V tako široki bazi zagotovo lahko najdemo sebi primeren nastanitveni objekt. Še posebej zato, ker je vsak objekt v aplikaciji opremljen s slikami ter številnimi koristnimi informacijami. Vsak ima tudi oceno, ki jo je dobil iz strani uporabnikov, tako da lahko v trenutku vidimo, ali je dober ali ne.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. maj 2015
2508
20. maj 2015
Šest vrhunskih dopustniških aplikacij
Android