Si upaš mobitel pospraviti v torbico, ki namenoma blokira signal?

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/blokketyellow.jpg

Vse pametnejši mobiteli nas žal (pre)pogosto uspešno premamijo, da na njihov račun zanemarjamo ljudi v svoji bližini. Verjetno si že slišal/a za igrico, pri kateri v družbi prijateljev vsi položijo mobitele na mizi, rundo pa časti tisti, ki prvi podleže skušnjavi in pokuka na svoj mobitel? Za ta prave odvisnike pa so na voljo prav posebne torbice, ki mobitelu onemogočijo povezovanje v mobilno omrežje.

In zakaj bi si to sploh želeli? Recimo, da si na romantičnem zmenku in želiš srečnemu izbrancu ali izbranki pokazati, da ima vso tvojo pozornost. Ali želiš preprečiti, da bi te mobitel zmotil v kinu, gledališču ali pomembnih dogodkih kot so poroke, pogrebi, na katerih kljub vsemu znova in znova pozabiš utišati svojo mobilno igračo. Za mobitel, pospravljen v posebno torbico, pa si lahko vedno prepričan/a, da te ne bo zmotil z zvonjenjem, utripanjem ali drugimi signali.

Mobitel, varno spravljen v torbico, ki blokira signal, tudi ne bo tako mamljiv za hiter pogled na Twitter ali Facebook. Ko vzameš mobitel iz torbice, ki je obložena s srebrom in najlonom, bo namreč potreboval par sekund, da ponovno vzpostavi povezavo z omrežjem. In to je pravzaprav glavna pomanjkljivost tovrstnih torbic. Za razliko od tega, da mobitel utišaš ali vklopiš letalski način, bo mobitel tudi v "neprebojni" torbici poskušal vzpostavljati povezavo z omrežjem in tako hitreje porabil baterijo kot sicer. Kar je lahko seveda tudi cilj, če si želiš zagotoviti nemoten večer brez mobilnih skušnjav.

Zato je torbica, ki blokira mobilni signal, lahko odlično in izredno sporočilno darilo za tiste prijatelje in družinske člane, ki res ne znajo mobitela spraviti iz rok. Sploh če je to med vožnjo ali skupnimi aktivnostmi, ki zahtevajo polno pozornost. Za darilo se mi še posebej simpatična zdi lično oblikovana torbica Blokket, ki je na voljo z napisoma "Moj telefon je ugasnjen zate" ("My Phone is Off For You") in "Zbogom telefon, pozdravljen svet" ("Goodbye Phone, Hello World"). Za Blokket je sicer potrebno odšteti kar 38 USD, se pa da po spletu najti tudi cenejše alternative.

Nam zaupaš, kdo od tvojih bližnjih bi si zaslužil takšno torbico?

Vir: FastCoDesign

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
518
24. september 2013
Si upaš mobitel pospraviti v torbico, ki namenoma blokira signal?