SiOL BOX Daljinec za Android

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/box_daljinec_test.jpg

Televizijski daljinec je ena bolj uporabnih iznajdb odkar je na sporedu več kot en televizijski kanal. Daljinec SiOL BOXa (in SiOL BOX S) je majhna in priročna napravica z izjemnim talentom za skrivanje pod revije, prt, gube prevleke na kavču ali pa kar v kavč. Včasih se skrije tudi v hladilnik. No, odslej to ni več povod za prekopavanje kavča, pospravljanje mize in bentenje nad tem, da zamujate tekmo ali začetek filma, saj lahko SiOL BOX (oz. SiOL BOX S) upravljate tudi s svojim telefonom z operacijskim sistemom Android.

SiOL Box daljinec

Aplikacija SiOL BOX Daljinec je na voljo brezplačno v trgovinah Google Play in App Store, od koder jo tudi namestite na svoj telefon ali tablico. Za uporabo morata biti telefon oziroma tablica in SiOL BOX povezana v isto brezžično omrežje. Če za domače brezžično omrežje uporabljate SiOL-ov usmerjevalnik, sta napravi že povezani v isto omrežje. Če imate lasten brezžični usmerjevalnik, pa je potrebno SiOL BOX povezati v brezžično omrežje, kar storite v nastavitvah SiOL BOXa (dostopne prek tipke Menu, nato skrajno desno najdete Nastavitve, in nato ponovno skrajno desno najdete nastavitve omrežja). Pri bolj zapletenih omrežnih konfiguracijah z več SiOL BOXi, različnimi omrežji in podobno, je v primeru težav priporočljivo poklicati SiOLovo podporo na 080 1000 in prijazne svetovalce prositi za nasvet, saj imajo vpogled v nastavitve vašega modema in SiOL BOXa ter predvsem izkušnje z raznolikimi omrežnimi postavitvami.

SiOL Box daljinec

Ob prvem zagonu aplikacije, ko sta napravi v istem omrežju, se prikaže uporabniški vmesnik daljinca, razdeljen v štiri zavihke. Prva dva sta dejansko posnetka daljinca; v zavihku Številke je številčnica za izbiro posameznih kanalov (z dodatno tipko TXT za dostop do Teleteksta), Navigacija pa je posnetek zgornjega dela daljinca, z dostopom do menija, premikanje med programi, nastavitev glasnosti, snemanje, predvajanje … Ta del aplikacije je predvsem nadomestek za fizični daljinec, čeprav je treba priznati, da je nekoliko manj uporaben, saj ga je težko slepo upravljati, ker na zaslonu pač ne moremo fizično otipati posameznih tipk. Vendar pa naslednji zavihek, Drsnik, omogoča nekaj podobnega. V stolpcu po sredini zaslona je seznam kanalov v istem vrstnem redu kot jih imamo nastavljene na SiOL BOXu, tako da lahko hitro preklapljamo med njimi, na dnu pa je vrstica z drsnikom za glasnost. Zadnji zavihek je TV spored, ki prikaže kaj se trenutno predvaja na posameznih kanalih, z opisi vsebine in možnostjo preklopa. V vseh zavihkih je v zgornjem desnem kotu tudi gumb za izklop SiOL BOXa; s kratkim pritiskom pošljemo SiOL BOX v stanje pripravljenosti in ga s ponovnim pritiskom lahko ponovno vklopimo, če gumb držimo par sekund, pa nam ponudi možnost izklopa aplikacije in SiOL BOXa. Če izberemo to možnost, SiOL BOXa ne moremo več vklopiti z aplikacijo, temveč moramo najti fizični daljinec.

Prva, zaenkrat še preizkusna (beta) različica aplikacije SiOL BOX Daljinec, je dober nadomestek fizičnega daljinca, ki prinaša tudi nekaj naprednih možnosti, a je le eden izmed korakov v svet napredne televizije. Z aplikacijami kot sta SiOL TViN in HBO GO in možnostmi upravljanja televizorja prek aplikacij, ki so na voljo za večino novih televizorjev (npr. Samsung Smart TV Now, Sony TV SideView in Media Remote, LG TV Remote …) kaže, da smo na pragu revolucije v načinu gledanja televizorja.

Aplikacija SiOL BOX Daljinec omogoča upravljanje SiOL BOXa z mobitelom ali tablico. Za uporabo mobilne aplikacije potrebujete operacijski sistem Android različice od 2.1 do 4.2. Aplikacijo, ki jo najdete v Google Play-u, prenesete in namestite na vaš mobitel ali tablico.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1655
25. januar 2016
SiOL BOX Daljinec za Android
Android