Siri in iPhone 4 se (skoraj) popolnoma razumeta

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/siri-iphone-4s-1318656739.jpg

Siri je nov osebni pomočnik/ca, ki je na voljo samo in ekskluzivno na iPhonu 4S, torej na najnovejši generaciji. Apple nam je zatrdil, da Siri ne more delovati na starejših napravah, saj menda niso dovolj zmogljive. Seveda so hekerji in jailbreakerji že v naslednjih dneh dokazali Applu, da se moti. V spodnjih posnetkih je dokaz, da je Siri popolnoma sposobna delovati tudi na iPhonu 4.

Seveda obstaja manjši "ampak". Vsakič, ko daš Siri ukaz, se ta poveže preko Applovih serverjev in izvede avtentikacijo, da ukaz prihaja zares iz iPhona 4S. Jailbreakerji že delajo na tem, da se bo dalo Applove serverje na nek način prepričati, da tudi iz iPhona 4 dostopaš iz iPhona 4S. Za poganjanje Siri na iPhonu 4 (govori se tudi o 3GS) bo seveda potreben Jailbreak, ki je čisto legalen, dokler ne poganjaš "krekanih" aplikacij.

Seveda obstajajo razne prepreke, kot je, kako se izogniti Applu, da ne bo iztožil tistega, ki bo omogočil Siri na iPhonu 4. Prav tako bo zaradi vzpostavitve dodatne infrastrukture možno, da bo treba malo doplačati za uporabo Siri na iPhonu 4. Jailbreakerji pravijo, da bo Siri za starejše generacije iPhona na voljo v nekaj tednih. Pustimo se presenetiti.

Vir: Engadget & Siri Port FAQ
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
882
24. september 2013
Siri in iPhone 4 se (skoraj) popolnoma razumeta
iOS