Slovenski CubeSensors - zmagovalci Techcruncheve borbe na CES 2014

Alenka Selčan 10. januar 2014
/PublishingImages/CubeSensors-hero.jpg

Ponosno naznajamo, da je zmagovalec letošnje borbe za najboljšo strojno opremo, ki ga je na CES-u priredila ekipa Techcruncha, slovenski izdelek CubeSensor. Žirijo Techcrunch Hardware Battlefield, prvega tovrsnega tekmovanja, so sestavljali Bre Pettis, Yves Béhar, Matt Turck in Jen McCabe, našim rojakom pa jih je uspelo prepričati, da so boljši od pametne nogavičke Owlet, zapestnega monitorja aktivnosti Atlas in od laserske svetilke Blaze.

CubeSensors kuhinja 

CubeSensor je pripomoček, ki pomaga ozaveščati prostor, v katerem bivamo ali delujemo. Lično oblikovane kocke v velikosti dlani lahko namestimo v pisarno, delavnico, dnevno sobo ali spalnico, torej v tiste prostore, kjer preživimo največ časa. S sedmimi senzorji, ki se skrivajo v kockici CubeSensor, prek aplikacije na pametnem mobitelu spremljamo kakovost našega neposrednega okolja.

CubeSensors aplikacija 

Kockice merijo temperaturo, vlažnost in kakovost zraka, zračni tlak, hrup, svetlobo in gibanje v prostoru - vse pomembne vplive na naše počutje. Pogosto se ne zavedamo, kaj je razlog našega slabega počutja, nemira ali utrujenosti. Združeni podatki, ki nam jih sporoča CubeSensor, pa nam pomagajo zaznati kdaj je naše okolje zdravo, primerno za delo ali počitek in kdaj temu ni tako. CubeSensor nas na primer obvesti, ko je naše okolje prehrupno, saj se pogosto ne zavedamo, da je to eden od pogostejših dejavnikov, ki vplivajo na stres.

 

Aplikacija, s katero podatke, ki nam jih brezžično javlja CubeSensor, spremljamo na svojem mobitelu, je pregledna in preprosta. Ko so odčitane vrednosti v želenih in zdravih mejah, so vrednosti označene modro, ko pa presežejo mejo, pa se obarvajo rdeče. Tudi sama kocka je oblikovana nadvse domiselno. Kadarkoli nas zanima kakovost neposrednega okolja, kocko potresemo. Če zasije modro, je okolje primerno, rdeča barva pomeni, da nekaj ni v redu.

CubeSensors glowing 

Z dvigovanjem zavesti o ekologiji notranjih prostorov, v katerih preživimo večino časa, CubeSensor dviguje kakovost bivanja. CubeSensor, nameščen v spalnici, nam bo sporočal ne le, da smo slabo spali, ampak tudi, zakaj smo slabo spali. A ne gre le za lagodje domače dnevne sobe. Tudi delodajalci bodo z združenimi podatki o stanju svojih poslovnih prostorov lahko poskrbeli za boljše delovne pogoje in tako poskrbeli za boljše rezultate in manj odsotnosti svojih delavcev na račun bolezni.

Če vas je CubeSensor prepričal, lahko izdelek naročite na njihovi spletni strani. Izbirate lahko med dvemi (235€), štirimi (345€), ali šestimi kockami (455€).

Čestitke ekipi CubeSensor, ki so znova potrdili inovativnost slovenskih start-up podjetij in zasluženo prejeli Techcrunchev ček v vrednosti 50.000 ameriških dolarjev.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. januar 2014
1939
13. januar 2014
Slovenski CubeSensors - zmagovalci Techcruncheve borbe na CES 2014
iOS, Android, Windows Phone 8, BlackBerry OS