Slovenski startup Layer je slavil na TechCrunch Disruptu

Alja Isakovič 30. september 2013
/PublishingImages/Layer_TechCrunch_disrupt.jpg

TechCrunch Distrupt je eden največjih startup dogodkov na svetu, v okviru katerega poteka tudi tekmovanje Startup Battlefield. Po treh dneh intenzivnih predstavitev je strokovna komisija glavno nagrado 50 tisoč dolarjev podelila ekipi Layer, ki ima slovenskega so-ustanovitelja. Njihov produkt pa je izredno zanimiv za razvijalce mobilnih aplikacij, saj ponuja komunikacijsko platformo za internet.

Layer sta so-ustanovila Tomaž Štolfa in Ron Palmeri, ki sta okoli sebe zbrala že kar številčno ekipo strokovnjakov iz različnih področij. Tomaža pri nas že dobro poznamo kot ustanovitelja startupa vox.io, pred tem je pri nas tudi organiziral in vodil dogodke MobileMonday. Layerju bo pri zagonu produkta poleg nagrade iz TechCrunh Disrupta pomagala tudi 1,5 milijonov vredna investicija skladov CrunchFund, SV Angel in Bloomberg Beta.

Tisti, ki razvijate iOS in Android mobilne aplikacije, lahko že testirate Layer SDK, kmalu pa naj bi bil na voljo še SDK za spletne aplikacije. SDK omogoča, da izredno enostavno, v manj kot desetih vrsticah kode, v svoje aplikacije vgradite možnosti besedilnega, glasovnega in video sporočanja. Layer pri tem poskrbi za celotno infrastrukturo in skalabilnost platforme.

Suvereno predstavitev produkta, ki je prepričala komisijo, si lahko ogledate na strani TechCrunch.

Čestitke ekipi Layer za uspešno predstavitev in uspeh na TechCrunch Disruptu. Na Tehniku se že veselimo testiranja aplikacij, ki bodo vključevale njihov Layer. Srečno, Layer!

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. september 2013
1876
30. september 2013
Slovenski startup Layer je slavil na TechCrunch Disruptu