Sony Ericsson Xperia telefoni prejeli nagrade za oblikovanje

Jan Omahen 24. september 2013
/PublishingImages/sony-ericsson-if.jpg

Pri Sony Ericssonu so dobili še eno potrditev, da delajo dobro, kar se tiče zunanjosti njihovih naprav. Xperia active, Xperia ray, Xperia mini pro in Mix Walkman so namreč na podelitvi iF (International Forum Design) v Münchnu prejeli kar štiri nagrade za oblikovanje izdelkov, za Xperia active celo najvišjo, zlato nagrado.

Kaj pa je na vseh štirih mobitelih tako posebnega? Žirija iF je ocenjevala oblikovanje in končno obdelavo, izbiro materialov, okoljski vpliv in funkcionalnost. Tako je Sony Ericsson še enkrat več dokazal, da se zaradi oblikovanja ni potrebno odreči funkcionalnosti in obratno.

V čem izstopa Xperia active?

Predvsem zaslon na dotik, ki je odporen na praske in omogoča uporabo z mokrimi prsti ter zagotavlja vidnost ob močnem soncu, je glavni razlog, da je prav temu telefonu pripadlo najvišje možno priznanje. Ralph Wiegmann, upravni direktor iF, je Xperio active opisal kot "simbiozo uporabnosti in elegance". Če te to ne prepriča, nad mobitelom je navdušena tudi Maria Sharapova, kot lahko vidiš spodaj.

Xperia ray in Xperia mini pro sta že na voljo v ponudbi Mobitel, Xperia active pa v ponudbo še prihaja, a točni datumi in cene zaenkrat še niso znane.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1103
24. september 2013
Sony Ericsson Xperia telefoni prejeli nagrade za oblikovanje