Sony ima za ljubitelje »selfijev« nov mobitel

Tehnik 19. maj 2016
/PublishingImages/Xperia-xa-ultra-hero.jpg

Sony je predstavil izredno zanimiv mobitel z imenom Xperia XA Ultra, ki bo zagotovo navdušil marsikaterega uporabnika. Sonyjev novinec spada v srednji kakovostni razred, kar pa še ne pomeni, da je povprečen.

Mobitel Xperia XA Ultra je še posebej primeren za vse tiste, ki radi fotografirajo »selfije«. Spredaj ima namreč vgrajeno izredno kakovostno kamero, ki ima kar 16 MP in celo optični stabilizator slike. Sprednja kamera ima dodano tudi bliskavico, ki je še kako dobrodošla pri fotografiranju »selfijev« pri slabši svetlobi. Od muh ni niti zadnja kamera pri tem mobitelu, saj ima 21,5 MP in hibridno avtomatsko ostrenje.

 

Mobitel Xperia XA Ultra ne sodi med najmanjše mobitele na trgu: vgrajen ima namreč 6-palčni zaslon z ločljivostjo Full HD. Če vam veliki mobiteli niso pri srcu, potem Xperia XA Ultra ni prava izbira za vas. Dobra stran mobitela Xperia XA Ultra je precej dolga avtonomija baterije. Baterija s kapaciteto 2.700 mAh ob enem polnjenju zdrži do dva dneva. Baterijo je mogoče tudi izredno hitro polniti. S polnilnikom Quick Charger UCH12 (ni priložen) jo je mogoče v 10 minutah napolniti do te mere, da je napravo mogoče uporabljati do 5 ur in pol.

Preletimo še drugo opremo mobitela Xperia XA Ultra. Novinec ima 8-jedrni procesor MediaTek MT6755, 3 GB RAM pomnilnika, 16 GB internega spomina in operacijski sistem Android Marshmallow.

Mobitel Xperia XA Ultra bo na voljo v juliju.

Vir:
Sony

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. maj 2016
2980
19. maj 2016
Sony ima za ljubitelje »selfijev« nov mobitel
Android