Sony Mobile na MWC-ju predstavil dve vrhunski Xperii

Tehnik 5. marec 2018
/PublishingImages/sony-xz2-mar18-hero.jpg

Sony Mobile v svojo prodajno ponudbo dodaja dva nova zanimiva mobitela, Xperio XZ2 in Xperio XZ2 Compact, ki ju lahko brez težav uvrstimo v zgornji kakovostni razred.

Xperia XZ2 ima precej velik 5,7-palčni zaslon z ločljivostjo Full HD+ (žal ni OLED), dobro ozvočenje, vrhunski čip Snapdragon 845, zadovoljivo veliko baterijo s kapaciteto 3.180 mAh ter vrhunsko zadnjo kamero z 19 MP. S to kamero lahko delamo počasne posnetke v ločljivosti Full HD z 960 slikami na sekundo ter 4K HDR-videe. Slednjih do zdaj na mobilnih napravah še ni bilo mogoče izdelovati. Mobitel ima, zanimivo, vgrajen tudi poseben vibracijski sistem, ki še izboljša izkušnjo gledanja filmov in igranja iger.

Xperia XZ2 Compact je v marsičem podobna Xperii XZ2. Ima pa nekoliko manjši 5-palčni zaslon z ločljivostjo Full HD+, manjšo baterijo z 2.870 mAh ter debelejše in kompaktnejše ohišje.

 

Oba mobitela imata, kot lahko vidite na slikah, nekoliko manj ostre linije, kot smo sicer vajeni pri Xperiah. Skoraj vsi zadnji mobiteli Xperia imajo zelo ostre kote, ta dva novinca pa imata kote precej manj ostre.

Oba mobitela gresta v prodajo ta mesec.

Vira: blogs.sonymobile.com, sonymobile.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. marec 2018
3909
5. marec 2018
Sony Mobile na MWC-ju predstavil dve vrhunski Xperii
Android