Sony napovedal nove igre in ročno konzolo za PlayStation

Igor Harb in Tamara Harb 26. maj 2023 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/ps-novosti-harb-maj23-hero.jpg

Sony je na letnem dogodku za Playstation predstavil nekatere pričakovane nove igre in presenetil z novo napravo z razvojnim imenom Project Q.

 

Med največjimi naslovi, ki so jih predstavili, izstopa predelava Metal Gear Solid 3 za novo generacijo konzol, nov Assassin’s Creed s podnaslovom Mirage, Marathon, prva igra za PlayStation po prevzemu studia Bungie (Halo), navidezno-resnični Beat Saber za PlayStation VR2 in videli smo tudi nov napovednik za Spider-Man 2, nadaljevanje ene najbolje prodajanih iger za PlayStation vseh časov.

 

Poleg iger je Sony napovedal tudi novo napravo, Project Q. Gre za prenosno, ročno napravo z 8-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in kontrolerji ob strani. Čeprav natančni podatki zaenkrat še niso znani, je naprava videti kot mobilni igralnik, a po skopih informacijah iz Sonyja, namenjena zgolj igri doma, morda celo zgolj v povezavi s PlayStation 5. Cena, datum začetka prodaje, dejanske zmogljivosti in celo ime so še skrivnost.

 

kupi

Hkrati so napovedali še posebne slušalke za PlayStation, ki bodo primarno narejene za konzolo, a bodo uporabne tudi z drugimi napravami. Brezžične slušalke za v uho (buds) se bodo s PS5 povezovale brezžično in ohranile zvok visoke kakovosti in brez stiskanja (lossless), medtem ko bodo za povezave z drugimi napravami uporabile Bluetooth. Cena in natančne specifikacije sledijo v prihodnjih mesecih.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
26. maj 2023
6172
26. maj 2023
Sony napovedal nove igre in ročno konzolo za PlayStation