Sony predstavil izjemen mobitel Xperia C3 za "selfije"

Tehnik 14. julij 2014
/PublishingImages/xperia-c3-hero.jpg

Večina ljudi je še ne tako dolgo časa nazaj pri pametnih mobitelih precej bolj kot sprednjo kamero uporabljala zadnjo. Zdi se, da se je sedaj zgodil zasuk in da je sprednja po uporabi celo prehitela zadnjo, četudi je zmožna izpljuniti manj kakovostne posnetke. Krivec za to so seveda neverjetno priljubljeni »selfiji« oziroma »sebki«. Vzrok za razmah njihove popularnosti je verjetno v tem, da so sprednje kamere vedno bolj dovršene in tako ne delajo več kockastih slik, ampak so te na že precej visoki ravni. Proizvajalci so v priljubljenosti »selfijev« zavohali svojo priložnost in tako ponujajo vedno več mobitelov, ki so še nekoliko bolj prilagojeni tovrstnemu slikanju. Spomnimo se na primer Oppovega N1, ki je združil sprednjo in zadnjo kamero v eno vrtljivo kamero s 13 MP, ki jo lahko uporabimo tako za izdelavo kakovostnih »selfijev« kot tudi za klasično slikanje. Zanimiv je tudi LG-jev G3, ki nas slika tri sekunde po tem, ko mu s kretnjo to ukažemo. V avgustu pa prihaja na trg še en izjemen mobitel za tovrstno početje - Sony Xperia C3.

 

Izmed vseh stvari, ki krasijo Xperio C3, najbolj izstopa njena sprednja kamera. Ta se ponaša s kar 5 MP, kar je precej več kot pri večini trenutno najboljših pametnih mobitelov. Da lahko »selfije« delamo tudi v slabše osvetljenih prostorih, je Sony v njeno neposredno bližino vgradil LED-bliskavico. Te nam na žalost pri sprednjih kamerah ne ponuja skoraj noben mobitel na trgu, pa čeprav je lahko še kako pomembna. Kamera se lahko pohvali tudi s funkcionalnostjo Superior Auto, ki nastavitve slikanja prilagaja glede na okolico, v kateri se nahajamo. Superior Auto zna uporabiti tudi HDR, ki več slik z različnim tonalnim razponom združi v eno in nam tako prinese zelo naraven končni izgled.

Za tiste, ki želijo svoje »selfije« poživiti, je Sony pripravil dve zanimivi dodatni funkcionalnosti. Prva je Portrait retouch, s katero se lahko olepšamo. Spremenimo si lahko na primer barvo oči ali popravimo izgled kože. Druga pa je AR Effect, ki nam z dodajanjem različnih grafičnih elementov in animacij, ki nas spremenijo v nek drug lik (na primer v gusarja), omogoča še nekoliko bolj drastično preobrazbo. Zaradi vseh naštetih stvari je Xperia C3 mobitel, ki ga vsi tisti, ki radi izdelujejo »selfije«, nikakor ne smejo spregledati.

Na zadnji strani se nahaja kamera z 8 MP in senzorjem Exmor RS, ki prav tako ni od muh. Zahvaljujoč funkcionalnosti SteadyShot nam omogoča izdelavo posnetkov brez šumov, četudi so narejeni ob tresljajih. Ponuja pa nam še Timeshift-burst, s katerim lahko naredimo kar 31 slik v dveh sekundah, ter Sweep Panoramo za hitro izdelavo panoramskih slik. Ali so SteadyShot, Timeshift-burst in Sweep Panorama na voljo tudi pri sprednji kameri, Sony izrecno ne navaja.

 

Po ostalih specifikacijah se mobitel Xperia C3 nekoliko težje kosa z najboljšo konkurenco. No, bo pa zato verjetno na voljo za nekoliko nižjo ceno. Slika se prikazuje na 5,5-palčnem zaslonu z ločljivostjo 720 p. Pod njim se nahaja procesor Snapdragon z 1,2 GHz, 1 GB pomnilnika RAM ter 8 GB internega spomina.

Kar zadeva dizajn, nam Xperia C3, pričakovano, ne prinaša kakšnih revolucionarnih novosti. Ponaša se z že videnimi ostrimi linijami, ki ustvarjajo mobitele Xperia vizualno izredno všečne. Kupcem bo na voljo v treh barvah, in sicer v precej zanimivi mint barvi, ki smo jo pri Sonyjevih mobitelih že lahko srečali, ter v klasični črni in beli.

Vir: blogs.sonymobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. julij 2014
2106
18. julij 2014
Sony predstavil izjemen mobitel Xperia C3 za "selfije"
Android