Sony Xperia ZR in HD-snemanje pod vodo

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/nexusae0_24_Xperia_ZR.jpg

Včasih se mi zdi, da me nič več ne more presenetiti pri novih modelih mobitelov, kot da je bilo predstavljeno že vse. Oh, kako se motim. Presenetil me je Samsung Galaxy S4, ki ga lahko upravljaš kar s kretnjami in preseneča me Sony Xperia ZR. Sony je že pred časom predstavil mobitel Xperia Z, ki ga je moč potopiti v 1 m globoko vodo in je že nekaj časa na voljo v naši ponudbi.

 


Novi mobitel Sony Xperia ZR pa lahko potopiš v kar 1,5 m globoko vodo in zraven snemaš še video v visoki ločljivosti! Poudariti je seveda treba, da to velja samo za sladko vodo, vendar glede na to, da imamo v Sloveniji kar nekaj lepih jezer, to ne bo ovira. Bolj me skrbi, da mi ne bi v vodi potonil v globino. Upam, da bodo zraven dodali še kakšen trakec.

Sony-jeva nova "pošast" se bo ponašala z 1 cm manjšim zaslonom od predhodnice, in sicer z 11,7 cm (4,6"). Poganjal jo bo štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon takta 1,5 GHz, za obilo odprtih aplikacij pa bo poskrbel delovni pomnilnik velikosti 2 GB. Slike boš zajemal/a s kar 13 MPx-kamero v polni HD-ločljivosti. Slikovni senzor Exmor RS ti bo omogočil posneti HDR-fotografije in video, ki bodo potem navduševali na Instagramu in Vine-u.

 


Sony Xperia ZR bo na svetovne trge prišel v beli in črni barvi v drugi četrtini letošnjega leta. Cena je trenutno še neznanka.

Vir: Mashable
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
996
4. oktober 2013
Sony Xperia ZR in HD-snemanje pod vodo
Android