Ali ste vedeli ...

Tehnik 30. marec 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/tehnik_mobi_tharb_mar22_hero.jpg

da lahko vsak uporabnik Mobi izbere eno številko in jo kliče brezplačno?

Drži, izberete si eno številko in jo kličete brezplačno. To omogoča storitev Moja številka Mobi . Izbrana številka je lahko številka uporabnika Mobi ali pa številka naročnika mobilnih storitev Telekoma Slovenije.

Ali jo lahko vklopim kadarkoli?

Seveda. Če ima na primer vaš otrok paket Mobi, izbere vašo številko in vas kliče brezplačno. Dobroimetje bo tako ostalo nekoliko dlje na računu, vi pa boste brez skrbi, saj vas bo otrok lahko vedno poklical. Žal bo ostal brez izgovora, da mu je zmanjkalo »denarja« :) No, seveda lahko izbere tudi številko koga drugega in brezplačno kliče babico, dedka, prijatelja, teto ali strica.

OK, to me zanima. Kako pa vključim storitev Mobi Moja številka?

Preprosto. Uporabnik Mobi s svojega telefona oz. predplačniške številke pošlje SMS in že kliče eno številko brezplačno, lahko pa to stori tudi na portalu Moj Telekom. Natančna navodila za vklop storitve Moja številka Mobi so tukaj.

Kaj pa, če si premislim in želim izbrati drugo številko za brezplačno klicanje?

Ni problema, a tega ne morete storiti takoj. Po izbiri številke morate počakati trideset dni, nato pa pošljete SMS z novo številko ali pa to uredite na portalu Moj Telekom. Po tridesetih dneh pa lahko nato ponovno izberete drugo oziroma tretjo številko.

Super, to je preprosto. Koliko pa stane storitev Moja številka Mobi?

Storitev je brezplačna. Zaračuna se le poslan SMS.

Otroku Mobi račun napolni babica. Ali lahko polnjenje Mobi računa poravna kar prek svojega računa?

Seveda, če je naša mobilna naročnica, naj vklopi storitev Žepnina, določi limit porabe otroka, in nato dejansko porabo poravna na svojem mesečnem računu. Natančna navodila so tukaj.

Otrok lahko sredstva porabi po svoji želji, za podatke in druge zakupe ali pa polnitev računa, a le do limita, ki ga določi babica. Najnižji limit je 1 EUR, najvišji 20 EUR.

kupi

Prvi mobitel in prva pogodba. Kdaj je pravi čas? Kako postaviti pravila? Katere aplikacije lahko otrok uporablja?

To je le nekaj vprašanj, s katerimi se ob odraščanju otrok soočamo starši. Skupaj s predstavniki organizacije Logout smo pripravili nekaj nasvetov, kako otroku pomagati postati odgovoren uporabnik.

Priporočamo, da z otrokom podpišete Prvo pogodbo, v kateri se z otrokom vnaprej dogovorite o pravilih uporabe mobitela, nagradah in posledicah. Prvo pogodbo dobite tukaj.

Za svetovanje o varni rabi interneta obiščite www.logout.si ali pokličite brezplačno številko 080 7376.

Če mu je babica izbrala limit 10 EUR in si otrok želi napolniti račun za 10 EUR, potem lahko sedaj pošlje le SMS POLNI 10 na 1917, babica pa bo znesek 10 EUR plačala na svojem mesečnem računu.

Ali lahko napolnim račun Mobi tudi z VALÚ in v Mojem Telekomu? .

Da, oboje lahko uporabite za polnjenje računa Mobi.

Kako napolniti Mobi račun, če imam VALÚ?

Nič lažjega, polnjenje računa Mobi z VALÚ-jem je res preprosto, v sklopu Market namreč lahko kupite vrednostnice za različne operaterje. V aplikaciji VALÚ izberite Telekom Slovenije, nato izberite znesek, plačate pa prek svojega računa VALÚ.

Otrok ima Mobi paket, a za komuniciranje potrebuje tudi podatke. Kaj lahko storim, da vrednostnica Mobi ne bo takoj šla v nič?

Če ste naročnik naših paketov, lahko z otrokom delite svoje podatke. Podarite mu lahko 1, 5, 10 ali 20GB.

kupi


Zakon, kako pa delim GB?

Povsem preprosto, pošljete SMS ali to uredite v aplikaciji Moj Telekom. Natančna navodila so tukaj.

Oče je postal Mobi uporabnik in veliko kliče, pošilja SMSe, občasno pa na telefonu skoči tudi na internet. Kaj priporočate?

Poskusite z zakupom Čvekaj Mobi, ki prinaša neomejeno klicev in sporočil znotraj našega omrežja, 300 enot znotraj Slovenije ali v območju EU-tarife, ter 3 GB prenosa podatkov. Ko boste vklopili Čvekaj Mobi, bo vaš oče na vsakih 30 dni dobil zgoraj navedene enote iz zakupa, račun Mobi pa bo vsakič veljaven še 90 dni. Poskrbeti je le treba le za dovolj dobroimetja na računu, Račun Mobi bo tako vedno aktiven, vaš oče pa bo imel na voljo dovolj enot.

Kako vklopim Čvekaj Mobi in kakšna je cena?

Preprosto, z SMSom. Na 1917 pošljite CVEKAJ MOBI. Cena je 7,95 EUR na mesec. Podrobnosti zakupa so tukaj.

Odločila sem se, da postanem uporabnica Mobi. Zanima me, kakšen je strošek, če želim prenesti številko na Mobi?

Strošek prenosa je 5 EUR, a vam ga povrnemo v obliki dobroimetja. Akcija velja do konca leta 2022.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
30. marec 2022
5890
30. marec 2022
Ali ste vedeli ...