Sqwiz – s klikom do spletnega mesta z vaše Facebook strani

Roni Kordiš 14. maj 2014
/PublishingImages/sqwiz_cover.jpg

Sqwiz je slovenski produkt, ki je nastal na podlagi podatka, da ima več kot 25 milijonov majhnih podjetij svojo Facebook stran, vendar jih od tega več kot 40 % nima svoje spletne strani. Njihova komunikacija poteka zgolj prek Facebooka. Uporabniki jih iščejo tudi drugje na spletu, vendar so stroški vzpostavitve spletnega mesta za njih prevelik strošek oz. imajo problem z vsebinami, ki bi jih objavljali na svojem spletnem mestu.

Sqwiz ponuja rešitev za takšne uporabnike, saj z enim klikom generira odzivno spletno mesto, ki bazira na vsebinah, ki jih je uporabnik že dodal na svoji Facebook strani, in tako rešuje problem vsebin, ki jih samodejno prenese iz Facebooka.

Proces, ki mu mora uporabnik slediti, je povsem preprost.

Uporabnik na spletnem mestu http://sqwiz.si/ poveže svoj Facebook račun in sistem mu ponudi Facebook strani, kjer je uporabnik administrator. S tem se ustvari osnovno spletno mesto, ki ga uporabnik zelo preprosto prilagodi – omogočeno je spreminjanje oblikovne predloge, barv, ozadij in pisave. Vse temelji na tehnologiji “potegni&spusti”, ki je uporabniku prijazna, saj si lahko sam spreminja stvari brez poznavanja HTML-kode in programiranja, kot smo sicer navajeni pri podobnih rešitvah.

Prav tako lahko uporabnik sam določi domeno, kjer bo vsebina na voljo, ali pa izbere že prednastavljen naslov. Istočasno se prenesejo vsi podatki s Facebooka in s tem je rešen največji problem, ki ga imajo ponavadi lastniki spletnih mest – da nimajo vsebine ali piscev, ki bi jim pripravili vsebine. Vsi se namreč zavedamo, da je vsebina tista, ki pritegne obiskovalce, kot tudi, da iskalni mehanizmi bazirajo na tem, da preiščejo vsebine in jih potem postavijo v kontekst v iskalnih rezultatih. Seveda obstaja možnost, da se vsebine, ki jih uporabniki dodajajo na svoje spletno mesto, sinhrono objavljajo tudi na Facebooku, lahko pa preprosto ustvarite nove vsebine, ki so zanimive za obiskovalce spletnega mesta in s tem pridobite nove uporabnike, ki jih na Facebooku niste uspeli targetirati.

Sqwiz lahko najdete na:

Video predstavitev produkta Sqwiz:

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. maj 2014
2039
20. maj 2014
Sqwiz – s klikom do spletnega mesta z vaše Facebook strani