Stadia prišla še v osem evropskih držav

Tehnik 10. december 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/stadia-kavcic-dec20-hero.jpg

Googlov oblačni igričarski servis Stadia je po novem na voljo še v osmih evropskih državah. Na žalost pa pri nas še vedno ni. Upamo, da je ta nova razširitev znak, da bo kmalu. Ta hip lahko prek njega igrajo videoigre že v marsikateri evropski državi.

Po novem lahko Stadio uporabljajo na Slovaškem, Češkem, Madžarskem, Portugalskem, Poljskem, v Avstriji, Švici ter Romuniji. Skupaj jo je zdaj mogoče uporabljati v 22. državah.

Uporabniki Stadie lahko trenutno brezplačno igrajo zelo solidni igri Super Bomberman R Online in Destiny 2. Novi uporabniki pa dobijo hkrati tudi možnost enomesečne brezplačne naročnine na Stadio Pro, ki prinaša še dodatne ugodnosti (še več brezplačnih iger). Mesečna naročnina za Stadio Pro sicer stane 9,99 EUR.

Spisek iger, ki jih je oziroma jih bo še možno igrati na Stadii, je precej pester. Na njem najdemo na primer igro CyberPunk2077, o kateri smo tudi pri Tehniku že večkrat pisali. Pa Baldur's Gate 3, HUMANKIND, Assassins Creed Valhalla, Doom Eternal, Red Dead Redemption 2 …

 

Spisek iger za Stadio lahko pogledate na uradni spletni strani.

Stadia v igričarski prostor vsekakor prinaša svežino. Uporabniku omogoča, da igra sodobne videoigre prek oblaka na različnih napravah. Na primer na ne pretirano zmogljivem osebnem računalniku. Ali pa na kompatibilnih mobilnih napravah. Za dobro delovanje iger prek Stadie potrebuje uporabnik še hitro in stabilno internetno povezavo in primeren igralni plošček.

Stadia je sicer v zadnjih tednih dobila več močnih tekmecev. Kot številni veste, sta Sony in Microsoft poslala na prodajne police štiri nove konzole. Prvi je poslal dva PlayStation 5, drugi pa Xbox Series X in Xbox Series S. Pri Tehniku smo nedavno naredili primerjavo PlayStationov 5 in Xboxa Series X. Če bi radi kupili katero od teh konzol in še ne veste, katero, preberite naš članek. Morda vam bo pomagal pri odločitvi.

Konzoli PlayStation 5 bomo pri Telekomu Slovenije predvidoma prodajali v prihodnosti. Na našem spletnem mestu lahko oddate svoj e-poštni naslov (s klikom na »POVPRAŠEVANJE« tukaj in tukaj) in obvestili vas bomo, ko bosta pri nas na zalogi. Na našem spletnem mestu si lahko ogledate tudi našo drugo ponudbo igralnih konzol in iger za konzole. Kot boste videli, imamo že v prodaji igre za PlayStation 5.

Viri: Blog.google.com, Stadia.google.com, Press.cdprojektred.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. december 2020
5496
10. december 2020
Stadia prišla še v osem evropskih držav