Steve Jobs je pred dvajsetimi leti predstavil prvi iMac

Tehnik 9. maj 2018
/PublishingImages/all-imac-maj18-hero.jpg

Apple v teh dnevih beleži prav posebno obletnico. Mineva namreč 20 let od predstavitve prvega iMaca (na naši sliki je zadnji iMac), ki ga je na posebnem predstavitvenem dogodku predstavil slavni Steve Jobs.

Prvi iMac je bil v času predstavitve izjemen računalnik. Pohvalil se je lahko s priročnim dizajnom, saj sta zaslon in ostala strojna moč pri njem združena v eno. Pri konkurenčnih računalnikih je bil monitor običajno ločen od ostale strojne opreme.

Prvi iMac je ponudil za tisti čas izjemno strojno moč. V njem tiktaka 233 MHz močan procesor. Ta procesor se za današnji čas zdi smešno šibek, toda leta 1998 je veljal za še kako močnega. Prvi iMac je ponudil tudi 15-palčni zaslon z ločljivostjo 768 x 1.024 slikovnih točk, 4 GB internega spomina, 24x CD-ROM in podporo za hitri internet.

Spodaj si lahko ogledate izsek z dogodka, na katerem je bil predstavljen prvi iMac. Kot je to že v navadi pri predstavitvah Applovih izdelkov, so bili obiskovalci nad videnim navdušeni.

 

Pri Telekomu Slovenije računalnikov iMac vsaj trenutno ne prodajamo, v Programu zvestobe pa prodajamo dva druga zelo zmogljiva Applova računalnika, in sicer MacBooka Pro (vidite in kupite ju lahko tukaj oziroma tukaj).

Viri: twitter.com, spectacles.com, apple.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. maj 2018
4008
9. maj 2018
Steve Jobs je pred dvajsetimi leti predstavil prvi iMac
iOS