Tako je videti Googlov tretji operacijski sistem Fuchsia

Tehnik 12. maj 2017
/PublishingImages/google-fuchsia-hero.jpg

Google ima trenutno na trgu dva operacijska sistema, Android in Chrome OS, a razvija še tretjega, ki naj bi se imenoval Fuchsia. To, da razvija operacijski sistem Fuchsia, sicer vemo že kar nekaj mesecev. Ravnokar pa so se na spletu znašle tudi slike in video, ki prikazujejo uporabniški vmesnik pri operacijskem sistemu Fuchsia.

Slike operacijskega sistema Fuchsia, ki bi ga lahko videli med drugim na pametnih mobitelih, je objavila spletna stran Ars Technica (vidite jih lahko tukaj), video tega sistema pa je na YouTubu objavil računalniški navdušenec Kyle Brashaw (video lahko vidite spodaj).

 

Po slikah in videu sodeč se operacijski sistem Fuchsia precej razlikuje od Androida in Chrome OS-a. Namesto kopice ikon od aplikacij na osnovni strani sistema Fuchsia najdemo posebne kartice. Ena je na primer za e-pošto in če jo odpremo, se nam prikaže naša e-pošta. Na osnovni strani najdemo tudi točen čas, svojo profilno sliko in digitalnega asistenta. Za boljšo predstavo predlagamo, da si sami pogledate video ter slike in preverite, kako Fuchsia izgleda.

​Kot pravi spletna stran Ars Technica, Fuchsia ni osnovan na Linuxu, temveč je na Googlovem lastnem mikrojedru z imenom Magenta. Omenjena spletna stran še špekulira, da bi prvo napravo z operacijskim sistemom Fuchsia morda lahko videli šele okoli leta 2020 ali pa sploh nikoli.

Viri: Arstechnica.com, Youtube, Google Blog.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. maj 2017
3442
12. maj 2017
Tako je videti Googlov tretji operacijski sistem Fuchsia
Android