Tehnološki pionirji

Alenka Selčan 10. maj 2017
/PublishingImages/pioneers-festival-2017-HERO.jpg

Na Dunaju se bo 1. in 2. junija zgodil Pioneers Festival, eden od pomembnejših tehnoloških dogodkov v Evropi, ki zagonskim podjetjem omogoča srečanja z investitorji in drugimi pomembnimi osebnostmi tehnološkega neba. Festival prireja podjetje Pioneers.io v sodelovanju z vseevropsko investitorsko družbo Speedinvest.

 

Na festivalu se bo predstavilo več kot tisoč ustanoviteljev tehnoloških podjetij. Obetata se dva dneva vročih inovacij, navdihujočih inspiracij, poslovnih srečanj, industrijskih trendov in zanimivih zgodb o uspehu ter nasvetov, ki jih bo delilo kar sto dvajset mednarodnih govorcev.

Med govorci bodo poleg predstavnikov uspešnih tehnoloških podjetij (Google, Uber, Virgin Galactic, Leap Motion, Qualcom Ventures, AirBnB, Shaazam ...) tudi politiki (na primer predsednik Slovaške in nekdanji predsednik Bolgarije) ter predstavniki pomembnih novinarskih hiš, ki pokrivajo aktualne tehnološke teme (Techcrunch, Wired, Bloomberg News ...).

Festival je tudi posebna priložnost za zagonskega podjetja, ki delujejo manj kot tri leta in na računu nimajo več kot tri milijone evrov. Takšna podjetja se bodo predstavila v izzivu Pioneer500, najboljših sto bo na festivalu dobilo svojo stojnico, prvih petdeset pa se bo pomembnim investitorjem, direktorjem in novinarjem predstavilo na posebnem odru.

Med lokalnimi znanci, ki so se na festivalu Pioneers že predstavili, je na primer BellaBeat, hitro rastoče podjetje Urške Sršen in Sandra Mura, ki se ukvarja s proizvodnjo ličnih sledilcev telesne aktivnosti.

 

Čeprav vstopnica za festival Pioneers ni ravno poceni, saj v predprodaji do 18. maja ta stane kar 1,548 €, so prav tovrstni dogodki nepogrešljivi za vsako zavzeto start-up podjetje.

Viri: Pioneers.io, Speedinvest.com, Youtube.com, Bellabeat, Eventbrite.co.uk.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. maj 2017
3437
10. maj 2017
Tehnološki pionirji