Telekom Slovenije v Planici omogočil popolno pokritost z WiFi-signalom

Tehnik 21. marec 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/tech-planica-2019-hero.jpg

S pomočjo okoli 25 dostopnih točk WiFi na prizorišču finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je Telekom Slovenije kot prvi operater gostincem in drugim ponudnikom storitev omogočil nemoteno in hitro delovanje davčnih blagajn, obiskovalcem pa možnost, da utrinke s tega za Slovenijo največjega športnega spektakla v svet pošiljajo hitro in varno.

 

Brez sodobne in zanesljive komunikacijske infrastrukture pri takšnem dogodku seveda ne gre. Tako zanesljivo komunikacijsko infrastrukturo zagotavljamo tudi vsem ostalim udeležencem dogodka: tehnični pisarni, prostoru za akreditacije, komentatorskim kabinam, zdravniški sobi, medijskem središču, prostoru za novinarje in fotografe, prostoru za trenerje ob skakalnici, kontrolnemu centru, blagajni za prodajo vstopnic, RTV-ju in tujim medijskim hišam.

 

Potrebe po internetnem dostopu prek WiFi-omrežja se vsako leto povečajo za približno 20 %, zato je potrebno WiFi-omrežje v Planici vsako leto skrbno načrtovati. Večje potrebe namreč zahtevajo dodatne WiFi-točke, pri tem pa je pomemben tudi tehnološki napredek, saj postajajo WiFi-točke vse bolj zmogljive.

Naše ekipe na terenu imajo največ dela in priprav z osrednjim tehničnim prostorom oziroma "srcem Telekoma Slovenije", kakor ga tudi poimenujejo tehniki. Opremljen je z vsemi potrebnimi načrti in komunikacijsko opremo: od VDSL in ISDN portov do optičnih vlaken, modemov, stikal, usmerjevalcev, vrhunskega omrežja LTE/4G in 4G+, naprav UPS itd.

 

S podobno tehnologijo in opremo, ki zagotavljata vrhunsko komunikacijsko infrastrukturo na finalu svetovnega pokala v Planici, bo Telekom Slovenije zanesljive in varne komunikacijske rešitve lahko omogočal tudi organizatorjem in obiskovalcem ostalih velikih športnih dogodkov, ki čakajo Slovenijo v prihodnjih letih, kot so svetovno prvenstvo v biatlonu 2020/21 na Pokljuki ter svetovni prvenstvi v smučarskih poletih 2020 in v nordijskem smučanju 2023 v Planici.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. marec 2019
4518
21. marec 2019
Telekom Slovenije v Planici omogočil popolno pokritost z WiFi-signalom