TeleSound: prenosni zvočnik, ki smeškotom posodi glas

Alja Isaković 23. september 2013
/PublishingImages/telesound-cat.jpeg

Emoji, simpatične majhne slikice za uporabo pri elektronskem sporočanju, se iz daljne Japonske vse bolj vztrajno selijo tudi na naše mobitele. Podpirajo jih iNaprave, Windows Phone in vrsta Android aplikacij. Za trenutke, ko smeško ni dovolj, prihaja sedaj še TeleSound, majhna napravica, ki poslane smeškote prevede v zvoke. Zakaj? Nisem še čisto prepričana.

[vimeo width=600 height=338]http://vimeo.com/59615772[/vimeo]

TeleSound, majhno napravico, ki izgleda kot del slušalke fiksnega telefona, še ni mogoče dobiti v trgovinah. Trenutno poskuša namreč na strani KickStarter zbrati kar 100.000 ameriških dolarjev za zagon projekta. Zaenkrat so zbrali dobro desetino sredstev, časa za zapolnitev kvote pa imajo do 30. marca.

Za uporabo pripomočka TeleSound potrebuješ iNapravo ali Android pametni telefon s podporo za Bluetooth 4.0 (večina novejših mobitelov standard podpira). Na mobitel namestiš aplikacijo, izbereš prijatelja, ki ga želiš zmotiti z izbranim smeškotom in pošlješ. Z delom zbirke zvokov, ki bodo na voljo, se lahko poigraš na tej strani.

Seveda zadeva deluje le, če je tudi prijatelj lastnik TeleSounda. Ker bo to na začetku problem, aplikacija omogoča lokalno igranje z različnimi zvoki, tako da lahko motiš tudi svoje družinske člane ali domače živali. Na srečo ima prejemnik možnost, da čivkanje TeleSounda začasno omogoči s tem, da zvočnih obrne okoli. Zato bo treba poskrbeti za to, da bo TeleSound dobro zakamufliran v sobi.

Šalo na stran; res se ne morem še čisto odločiti, kaj naj si o tej novi iznajdbi mislim. Verjetno se lahko strinjamo, da ni pretirano uporabna zadeva, ima pa svojo zabavno plat. Zato sumim, da bo priljubljena predvsem kot darilo. Če bo projektu seveda uspelo zbrati dovolj sredstev za zagon. Cena namreč ni ravno nizka za zadevo, ki ima relativno omejeno uporabno vrednost. Svoj TeleSound si lahko namreč trenutno rezerviraš za 34 USD.

Kaj praviš, ima tale zadeva kakršnokoli uporabno vrednost? :)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
478
24. september 2013
TeleSound: prenosni zvočnik, ki smeškotom posodi glas