Ti emotikoni bi utegnili priti na mobilne naprave in družbena omrežja

Tehnik 23. julij 2021
/PublishingImages/emotikoni-kavcic-jul21-hero.jpg

Številni uporabniki mobilnih naprav in družbenih omrežij pri pisanju komentarjev oziroma sporočil nemalokrat uporabljamo emotikone. Tiste majhne sličice, s katerimi lahko še natančneje opišemo čustva. Na mobilnih napravah in družbenih omrežjih nam je ta hip na voljo ogromno emotikonov. Sodeč po pisanju spletne strani Emojipedia pa nam bodo morda v relativno kratkem času na voljo novi.

Omenjena spletna stran je objavila slike za zdaj še neizdanih emotikonov, ki bi utegnili biti odobreni in posledično nato tudi dostopni uporabnikom mobilnih naprav in družbenih omrežij. Med drugim gre za naslednje emotikone:

 • emotikon, ki zadržuje solze,
 • emotikon, ki prikazuje vojaški pozdrav,
 • prestrašeni emotikon, ki z enim očesom gleda skozi prste,
 • emotikon, ki se topi,
 • emotikoni, ki prikazujejo nosečega moškega,
 • emotikon, ki prikazuje skoraj izpraznjeno baterijo,
 • emotikoni, ki prikazujejo roke in rokovanja,
 • emotikon, ki prikazuje fižol …
 • Slike teh emotikonov, ki bi utegnili priti, si lahko pogledate na tej internetni povezavi.

  Kot je razumeti spletno stran Emojipedia, ni nujno, da bomo na mobilnih napravah ter družbenih omrežjih videli vse nove emotikone, ki jih je prikazala, ter da bodo ti na koncu izgledali točno tako, kot izgledajo na trenutnih slikah.

  Časovnica, ki jo je objavila omenjena spletna stran, kaže na to, da bi večina uporabnikov lahko še kar nekaj časa čakala na te nove emotikone. Časovnica namreč nakazuje na možnost, da bi jih uporabniki naprav Google Pixel lahko začeli uporabljati enkrat od oktobra do decembra 2021, uporabniki naprav Apple in Samsung ter družbenih omrežij Twitter in Facebook, ki jih je tudi največ, pa šele od januarja do junija 2022.

  Pri Telekomu Slovenje zelo radi uporabljamo emotikone pri svojih objavah. To ste verjetno že opazili pri naših objavah na Facebooku, Twitterju in Instagramu. Jih tudi vi? Katerega najraje uporabljate? Zapišite pod ta članek.

  Vira: Blog.emojipedia.org (tekst), Unsplash.com (slika).


  Nalaganje vsebine
  © 2021 Telekom Slovenije
  23. julij 2021
  5727
  23. julij 2021
  Ti emotikoni bi utegnili priti na mobilne naprave in družbena omrežja