Ti veliki tehnološki dogodki nas letos še čakajo

Tehnik 18. april 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/online-eventi-kavcic-apr21-hero.jpg

Do konca letošnjega leta bomo tehnološki navdušenci prišli še večkrat na svoj račun. Na sporedu je namreč še več izjemno atraktivnih tehnoloških dogodkov, na katerih lahko pričakujemo, da nam bodo proizvajalci predstavili zanimive novosti. Spodaj smo izbrali tiste, ki se nam zdijo še posebej zanimivi.

Žal bo izvedba spodaj omenjenih dogodkov prilagojena času, v katerem živimo. Torej pandemiji. Vseeno pa smo lahko zadovoljni, da bodo sploh potekali.

Apple Event (20. april 2021)

Prvi dogodek, ki ga pričakujemo, bo že v tem tednu in nam ga je pripravil Apple. Veliko je govora, kaj vse lahko pričakujemo - od posodobljene tablice iPad Pro, pa do posdobljenega Apple TV-ja. Pustimo se presenetiti, saj bo dogodek že v torek. Mi že komaj čakamo novosti.

I/O (18.–20. maj 2021)

Googlova konferenca I/O velja za enega od pomembnejših tehnoloških dogodkov vsako leto. Žal je bila v lanskem letu zaradi pandemije tukajodpovedana. Se pa lahko nadejamo, da bo letos potekala. Vseeno pa ne na klasičen način.

Google je na svoji spletni strani za to konferenco sporočil, da bo letos potekala od 18. do 20. maja. Potekala bo virtualno, kar se doslej še ni zgodilo.

Google je doslej na I/O predstavljal novosti na področju programske opreme. Verjamemo, da bo enako storil tudi letos. Seveda pa številni tehnološki navdušenci ne bi imeli nič proti, če bi letos na konferenci pokazal tudi kakšno novo napravo.

Worldwide Developers Conference (7.–11. junij 2021)

Konferenca Worldwide Developers Conference (WWDC) je še eden izmed pomembnejših tehnoloških dogodkov vsakega leta. Na njej nam ameriški tehnološki velikan Apple pogosto pokaže novosti v svojih operacijskih sistemih (na primer pri iOS-u). Občasno pa tudi kakšno novo napravo. Ta konferenca se bo letos odvijala od 7. do 11. junija. Potekala pa bo samo v spletni obliki. Konferenca bo koristna tudi za razvijalce, saj se bodo lahko ti na njej seznanili z novimi tehnologijami, orodji in še čim, kar bodo lahko uporabili pri razvijanju svojih produktov.

WWDC je potekala tudi v lanskem turbulentnem letu, a prav tako samo virtualno. Dolga leta je ta konferenca potekala v San Joseju in San Franciscu, v prihodnosti pa jo lahko pričakujemo v Cupertinu.

 

Electronic Entertainment Expo (12.-15. junij 2021)

Številni igričarji vsako leto komaj čakajo na sejem Electronic Entertainment Expo (E3). Na njem jim razvijalci predstavijo prihajajoče videoigre in kdaj pa kdaj tudi kakšno strojno noviteto. Letos bo ta sejem potekal od 12. do 15. junija, in sicer virtualno. Na njem lahko pričakujemo Nintendo, Microsoft, Konami, Ubisoft in številna druga pomembna imena iz sveta videoiger.

Sejem E3 poteka že vse od leta 1995. Na sporedu je bil vsako leto od takrat. Izjema je bilo samo lansko leto, ko je odpadel. Razlog za odpoved je seveda jasen.

 

Mobile World Congress (28. junij–1. julij 2021)

Mobile World Congress (MWC) je zelo pomemben letni dogodek, ki je organiziran v Barceloni. Na njem so predstavljene novosti s področja mobilnih komunikacij. Žal je bil lanskoletni zaradi koronavirusa tukajodpovedan. No, letošnji, kot vse kaže, ne bo odpovedan.

Kongres Mobile World Congress se bo letos predvidoma odvijal od 28. junija do 1. julija in tako kot doslej v Barceloni. Bo pa letos potekal nekoliko drugače kot v preteklosti, in sicer hibridno. Potekal bo tako osebno kot virtualno.

Letos bo Mobile World Congress potekal tudi nekoliko pozneje, kot smo vajeni. V zadnjih letih se je namreč odvijal v prvi četrtini leta.

IFA (3.–7. september 2021)

Vsekakor moramo izpostaviti še sejem IFA. Ta sejem je namreč prava paša za oči za tehnološke navdušence, saj so na njem predstavljene številne nove naprave iz sveta zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov.

Iz IFA so nam sporočili, da dogodek letos načrtujejo v fizični obliki (za razstavljalce in obiskovalce). Predvidoma se bo odvijal od 3. do 7. septembra, tradicionalno spet v Berlinu.

Če se imate za tehnološkega navdušenca, vam vsekakor predlagamo, da si že danes nastavite opomnike za zgornje dogodke, da vam ne bodo ušli.

Poleg zgornjih dogodkov lahko v letošnjem letu pričakujemo še kakšne.

Viri: e3expo.com, apple.com, events.google.com .


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. april 2021
5627
19. april 2021
Ti veliki tehnološki dogodki nas letos še čakajo