Top 10 aplikacij za študente

Renata Anžič Trtnik 5. oktober 2020 Čas branja članka: 8 min
/PublishingImages/aplikacije-za-studente-anzic-okt20-hero.jpg

Novo šolsko in študijsko leto sta tu. Z veseljem bi zapisala, da poleg obveznosti tudi zabavni del študentskega življenja, kar pomeni neskončne žure, vendar se jih je letos potrebno lotevati z zrelo odgovornostjo zaradi grožnje širjenja okužbe. Tisti čas, ko boste resno študirali in obiskovali predavanja (v predavalnicah ali na daljavo), pa si lahko delo organizirate ali olajšate z nekaj koristnimi aplikacijami.

1. Evernote (za Android in iOS)

Orodje, ki ga lahko namestite na različne naprave in uporabljate kot beležnico. Vanjo lahko shranite slike, fotografije in videe, zvočne posnetke, spletne naslove, skenirate dokumente, opomnike, beležke, organizator, izobraževanja, delite s prijatelji, shranite PDF-datoteke ... vse na enem mestu za vse, kar zadeva vaše študijsko, poslovno in zasebno življenje. Ko si ustvarite uporabniški račun, se vaši zapiski sinhronizirajo med vsemi napravami, na katere ste ga namestili.

2. Fran (za Android in iOS)

Fran je spletni portal, ki nam pomaga poiskati besedo in njeno razlago v skoraj vseh temeljnih slovarjih slovenskega jezika. Poda pomen besede, kako jo uporabljamo s pravopisnega vidika, kakšna je njena etimologija, frazeologija ...

3. Oxford Dictionary (za Android in iOS)

Mobilna različica angleškega slovarja Oxford University Press 'Oxford. Brez njega ni pravega študenta!

4. Dragon Dictation (za iOS)

Spregovorite in aplikacija Dragon Dictation bo vaš govor spremenila v digitalno obliko, ki jo lahko pošljete kot priponko v elektronski pošti ali shranite za kakšen drug namen.

5. SimpleMind Lite (za Android in iOS)

Ustvarite »miselne vzorce«, s katerimi boste lahko organizirali svoje misli, si zapomnili stvari in ustvarili nove ideje.

6. Microsoft Office Lens (za Android in iOS)

Microsoftova aplikacija fotografira dokumente, zapiske na tablah, v revijah, potrdila in drugo ter jih pretvori v besedilo, ki ga je mogoče urejati. Lahko prebere slike pod kotom in odstrani bleščanje ter sence. Skratka, kot bi v žepu nosili optični bralnik.

7. Any.Do (za Android in iOS)

Ta aplikacija omogoča eleganten, a preprost seznam opravkov, ki jih poljubno dodajamo in brišemo. Sezname označimo po prioriteti, dodajamo opomnike, zapiske ... Razporedimo jih v štiri časovne kategorije: danes, jutri, kmalu, nekoč.

8. myHomework Student Planner (za Android in iOS)

Aplikacija je digitalni seznam domačih nalog in koristen opomnik o šolskih obveznostih. Omogoča takojšen vpogled o tem, kaj je za nalogo, kakšne projekte je treba izpeljati, kdaj so roki za teste itd. Ko je naloga opravljena, jo potegnite v desno smer, da jo počistite s seznama.

9. Google Drive (za Android in iOS)

Shranite in pospravite dokumente v spletu, da bo vaše delo varno, če se karkoli zgodi računalniku. Delate lahko tudi brez povezave, s povezavo pa dovolite tudi souporabo in urejanje dokumentov.

10. Sleep Cycle (za Android in iOS)

Spanec je zelo pomemben za vse, ne le za študente, čeprav imajo prav ti najbolj neurejen cikel spanja. To orodje spremlja spalne navade in dopušča odklone (lahko dodate opombo, da ste pravkar končali intenziven trening ali popivali pozno v noč, kar bo sistem upošteval). Ko prepozna vzorec vaših spalnih navad, vas zbudi v stanju najbolj plitkega spanja, da šok ni prehud.

Morda bi vas zanimalo še:

 • Aplikacije za pomoč študentom
 • Bistvo znanstvenika je, da je skromen
 • Kaj imata skupnega France Prešeren in virtualna knjižnica

 • Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  5. oktober 2020
  5387
  5. oktober 2020
  Top 10 aplikacij za študente