TOP 5 akcijskih NEO Iger

Tehnik 17. januar 2022 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/neo-igre-januarja-tehnik-jan22-hero.jpg

Naša ponudba tukajNEO iger je od rojstva že tako narasla, da se človek med vsemi najrazličnejšimi naslovi že malce težko znajde in zdelo se nam je prav, da za vas pripravimo manjši nabor najboljših iger določenega žanra, kar vam bo zagotovo olajšalo izbiro med kratkočasenjem.

Tokrat smo se osredotočili na žanr akcijskih iger in izbrali pet vrhunskih, ki vsebujejo tako bogate igralne mehanike, da ne bodo zanimive samo mlajšim, temveč bodo za igralni plošček z veseljem poprijeli tudi starejši in se hitro zaljubili v unikatne virtualne svetove.

KINGDOM COME: DELIVERANCE

Srednji vek je v svetu videoiger velikokrat zastopan, a največkrat ga razvijalci premešajo s fantazijo in tako pripravijo potovanje junaka, ki je edini izbranec za pretepanje lokalnega zmaja, za nagrado pa si lahko nato natakne nov košček sijočega oklepa, v roke prime prenovljeno bridko sekiro in se odpravi novim izzivom naproti.

Kindgdom Come: Deliverance ta koncept obrne na glavo in nam predstavi realistično izkušnjo srednjega veka, ki je v igrah ne vidimo velikokrat. Ne igramo pogumnega viteza, temveč povsem preprostega fantiča Henryja, ki mu zlobni zavojevalci ubijejo starše. Naš junak zapriseže maščevanje, a pot do tega nikakor ne bo lahka, saj nas čaka najprej veliko treninga in iskanja pomoči potrebnih prebivalcev, kuhanje zdravilnih zeli in nabiranje opreme, medtem ko se smrt skriva za vsakim ovinkom in je zanjo potreben samo en dober strel nasprotnikove puščice.

THE SURGE

The Surge spada v žanr tretjeosebnih iger, ki nosijo ime Soulslike. Te vrste igre se namreč zgledujejo po priljubljeni seriji Dark Souls in prinašajo specifične igralne mehanike, ki igralcem ponudijo tudi več kot 100 ur igralnega časa.

Sem lahko prištejemo odličen in napreden boj, v katerem je treba pozorno preučiti vzorce vsakega nasprotnika, na izbiro pa imamo vrsto različnih orožij, vsako od teh pa ima spet svoje prednosti in pomanjkljivosti. Nekatera od njih namreč lahko udarijo močneje, a boste za to morali žrtvovati svojo gibčnost in vzdržljivost, spet druga orožja so hitrejša, a za odpravo sovražnika boste morali po njem udariti večkrat. Dodajte k temu še izjemno težavnost in dobili boste recept za igro, ki vas bo velikokrat spravila na rob živcev, a ko boste enkrat premagali oviro, bo ves trud za nazaj še kako poplačan.

The Surge vsebuje vse to in še več, dogajanje pa je postavljeno v prihodnost, kjer je človeštvo izbrisano ali pa popolnoma ponorelo, naš junak pa se ravno zbudi iz dolgega zamrznjenega spanca, tako da bomo morali skupaj z njim počasi sestavljati koščke zgodbe, ki bodo na koncu podali celotno sliko dogajanja.

kupi

OUTCAST – THE SECOND CONTACT

Danes vsi poznamo igre, ki se dogajajo v odprtih svetovih, kjer imamo na voljo cel kup opravil in nam zabave praktično nikoli ne zmanjka. Dober predstavnik tega žanra je veleserija iger Assassin's Creed, a te morda danes sploh ne bi poznali, če ne bi leta 1999 ledino oral malo znani belgijski studio Appeal.

Ta je takrat igralce očaral z zanimivo akcijsko igro Outcast, ki je vojaka Cutterja Slada preselila na vesoljski planet Adelpha, tam pa so se miroljubni prebivalci tokrat znašli pred novo zavojevalsko grožnjo. Pred zatiranjem jih lahko reši samo Cutter in tako vas čaka veliko poljubnega raziskovanja odprtega in čudovitega sveta povsem tujega planeta, ki v sebi skriva cel kup skritih kotičkov in čudovitih razgledov. Čaka vas nekaj bojevanja, skakanja skozi prepreke in reševanja nekaterih ugank, za bonus pa boste lahko skočili na hrbet kakšnega vesoljskega bitja, ki vam bo omogočalo hitro prečkanje večjih razdalj.

Outcast je leta 2017 dobil grafično predelavo Second Contact, ki je celotno izkušnjo preoblekla v modernejšo vizualno izkušnjo, tako da lahko to odlično zgodbo izkusi tudi povsem nova generacija igralcev.

SAINTS ROW IV

Ste si kdaj med igranjem iger GTA zaželeli, da bi namesto vožnje z avtomobilom lahko samo skočili v zrak in kot strela švignili do svojega cilja? Ste si med streljanjem v brk zamrmrali, da je to pokanje dolgočasno in da bi raje zavihteli pesti ter s svojimi nasprotniki obračunali kot kakšen superjunak?

Če je bil odgovor na ta vprašanja da, potem je igra Saints Row IV kot naročena za vas. V njej boste prevzeli vlogo predsednika ZDA, ki pa ima pred sabo težavno nalogo. Planet so namreč napadli zlobni vesoljci pod Zinyakovim poveljstvom in človeštvo se je pred njimi zložilo kot slabo postavljena hišica iz kart. Situacijo lahko rešite samo vi, katerih DNK vsebuje lepo primes superjunaških sposobnosti, ki vam ne omogočajo samo super hitrosti in nadčloveško močnega pretepanja, temveč tudi letanje po zraku, kar je seveda obvezen spremljevalec vsakega pravega superjunaka.

Saints Row IV poleg vsega tega omogoča vihtenje zanimivo zasnovanih orožij in spremljanje zanimive zgodbe, vse to pa boste lahko počeli tudi v navezi s še enim igralcem.

STYX: SHARDS OF DARKNESS

Goblini v igrah in filmih bolj redko igrajo glavno vlogo, saj jih navadno najdemo nekje v ozadju in se v prizorih pojavijo le za nekaj sekund. Za pravice večje izpostavljenosti teh bitij se bori vsaj igra Styx: Shards of Darkness, v njej pa se boste preizkusili v vlogi tatinskega goblina Styxa, ki se poskuša izmuzniti iz zapora in s sabo odnesti še nekaj zaklada.

Pri tej igri je poudarek predvsem na skrivanju, saj je Styx izjemno občutljivo bitje, in če ga kakšen stražar slučajno odkrije, potem ubožec nima preveč zaščite in hitro vas čaka nalaganje zadnjega shranjenega položaja. Styx se tako najraje skrije v sence in se poskuša prebiti skozi stopnje, ne da bi sploh kdo vedel, da je tam. A mali goblin ni povsem nemočen, saj zna preusmerjati pozornost stražarjev, nastavljati pasti in s pomočjo magije pokoriti tudi največje barabine.

Ropanje zlatnikov ni lahek posel, zato nam prav pride Styxova gibčnost, saj lahko pleza po stenah in ujame ravnotežje na brveh, da pa izkušnja ne bo preveč samotarska, poskrbi sodelovalni način, tako da se lahko čez pustolovščino podate s še enim prijateljem.

 

NOVOSTI V KATALOGU

ATV Drift & Tricks

Štirikolesnike Quad smo do zdaj uporabljali samo za vožnjo po obali med kakšnim odročnim dopustom, dirkaška igra ATV Drift & Tricks pa nam pokaže, da se da s temi motorji tudi povsem dobro dirkati.

Igra vam ponuja premagovanje ovinkov čez raznolike pokrajine, kot so oaze, puščave, gozdovi ter gore, in reke, tako da vam bo vsaka proga predstavila nekaj posebnega. Poleg tega je bilo poskrbljeno za zanimive igralne izzive, kot so dirkanje na čas, King of the Road in Last One Standing, kjer vsak krog izloči po enega nasprotnika, dokler na koncu ne ostane samo še eden. Dodano zabavo ponudi še večigralsko dirkanje, v katerem lahko naenkrat sodeluje do 10 tekmovalcev.

 

My Universe Cooking Star Restaurant

Upravljanje restavracije ni ravno mačji kašelj, a zadeva je vsekakor zabavnejša in manj živčna, če se v poslu preizkusimo digitalno. Ravno to ponudi igra My Universe Cooking Star Restaurant, ki vam omogoča nadzorovanje lastne restavracije, a časa ne boste preživeli samo v pisarni, spremljajoč finančne številke, temveč bo treba zavihati tudi rokave.

Tako boste lahko pripravljali jedi, preizkušali unikatne recepte in celo opremljali svojo restavracijo do zadnje potankosti – vključno z glavnim kuharjem.

 

Kill It With Fire

Oh, ne, vaše stanovanje so napadli pajki in kljub prigovarjanju kar nočejo zapustiti svoje nove tople okolice! Treba se bo spomniti bolj drastične rešitve in v igri Kill It With Fire teh vsekakor ne manjka.

Naloga je preprosta: ubij pajka, a tokrat za kaj takega ne bo dovolj samo preganjen časopis, saj bo treba v roko prijeti ponvico ali pa se zadeve lotiti resneje s pomočjo eksploziva, metalca plamenov, kosilnice ali pa kar brzostrelke. Od stanovanja sicer na koncu ne bo ostalo nič razen sten, a vsaj ponoči boste lahko lažje zatisnili oko.

 

Peaky Blinders Mastermind

Priljubljena serija Peaky Blinders je končno dobila tudi svojo igro in tudi v njej bomo spremljali družino Shelby, ki se s svojim kriminalnim imperijem poskuša povzpeti na vrh Birminghama.

Mastermind v glavne vloge postavi praktično vse člane družine Shelby, vaša naloga pa je, da ekipo plodno uporabite za natančno izvajanje strateških potez, ki vas bodo pripeljale do končnega cilja. Vsak član družine ima svoj talent, ki je nepogrešljiv pri uspešni izvedbi naloge, in Mastermind bi lahko enačili z dobro partijo šaha – le da je tukaj veliko več nasilja in sočnega jezika.

 

Urban Trial Playground

Čas je, da se usedete na motokros in pokažete, da ni uporaben samo za dirkanje po blatnih stadionih, temveč tudi za izvajanje kaskaderskih potez. Urban Trial Playground je v svoji srži pravi peskovnik, vaša glavna naloga pa je izvajanje kombinacij vratolomnih potez za nabiranje točk. Več kot jih naberete, višje se boste zavihteli na lestvici, točke pa vam tudi omogočajo odklepanje dirkaških oblek in videza motorjev.

Čaka vas več kot 50 različnih prog in različni igralni načini, tako da kaskaderske zabave ne bo hitro konec.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
17. januar 2022
5845
4. februar 2022
TOP 5 akcijskih NEO Iger