TOP 5 aplikacij za lažji prehod v jesenski čas

Renata Anžič Trtnik 22. september 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/jesenske-app-anzic-sep21-hero.jpg

Smrk, smrk ... Tudi vi že jočete za poletjem? No, nekateri so srečni, da so se znebili vročine, drugi pa so že vsi smrkavi in se s težkim srcem poslavljajo od natikačev za plažo. Okusi so različni. Pa vendar se je najbolje čim prej sprijazniti, da poletja ni več, in najti pozitivne plati novega letnega časa, ki je prav gotovo najbolj barvit od vseh. Kaj nam je jeseni všeč, kaj se dogaja, kaj bi radi počeli, kaj je treba postoriti ... to je nekaj iztočnic, da bomo lažje pobrskali za uporabnimi aplikacijami.

1. Zamenjajmo vrtno dekoracijo

Čas je, da spustite dušo napihljivim rožnatim flamingom, da pospravite z vrtnih miz pogrinjke in prte v divjih barvah in s potiski tropskih rož ali afriške divjadi. Za ideje, kako okrasiti okolico doma in vrt v jesenskem vzdušju, obiščite Pinterest (za Android in iOS), ampak ne krivite nas, da ste se v lepotah interierjev pasli ure in ure. Ko boste mojstri dekoriranja, pa se z lepimi fotografijami v tej skupnosti predstavite tudi sami.

 

2. Zamenjajmo tudi kakšen modni dodatek, sliko, blazine na kavču ...

Na Etsyju si oglejte, kakšna oblačila, nakit, notranja oprema so na voljo po vsem svetu. Izdelki so v glavnem ročno delo, unikatni, izdelujejo jih pa kreativni posamezniki. Vas mikajo ročno izdelani in starinski izdelki? Preverite nove modne trende in se o izdelkih pogovorite neposredno s ponudniki. Aplikacija vsebuje tudi sledenje naročilom in priporočila glede na vaša iskanja in nakupe. Etsy (za Android in iOS) je naravnost fantastičen za to!

3. Jeseni se dobro jé

Jesen je najbolj rodoviten letni čas. To je čas obilja. Nekaj pridelka bomo vložili, nekaj zamrznili, preostalo pa kar sproti pojedli. BigOven (za Android in iOS) je aplikacija, kjer je na voljo prek milijon kuharskih receptov. Ti so razdeljeni na živila, diete, letne čase, regije, čas, proračun ... Zbirka receptov je res bogata in za vsak okus. Poiščite zavihek jesen in vsulo se vam bo kup idej za jesenske obroke.

 

4. Delo na vrtu gre počasi h koncu ...

Ne bo ga konec kar čez noč, vendar pa pred nami ni več prav dosti možnosti, da bi vzgojili pridelke. Kaj lahko še posadimo, kako pravilno shranjujemo buče, kako shraniti še zadnja vrtna zelišča, kako pospraviti pridelke in pripraviti gredico na mirovanje, ... vse to in še kaj na slovenski aplikaciji Posadi.si (za Androide).

5. Divji mesec september

Čeprav se narava umirja, je na začetku septembra vedno zelo živahno oziroma raje recimo stresno. Otroci se vračajo v šolo, temperature ozračja padajo, zadnji dopustniki se vračajo domov in k službenim obveznostim. Nastop jeseni je znan tudi po pogosti otožnosti, tesnobi, skrbeh ... Sanvello (za Android in iOS) je aplikacija za vsakogar, ki trpi zaradi tesnobe ali se bori z depresijo. S preizkušeno kognitivno vedenjsko terapijo, sprostitvijo, čuječnostjo in drugimi tehnikami vam aplikacija omogoča sledenje razpoloženju in drugim navadam ter ponuja vaje za zmanjšanje stresa ali tesnobe, ko se vam zdi, potrebujete nekaj pomoči. Odlični so tudi vodeni 10-minutni zen odmori.

 


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
22. september 2021
5768
22. september 2021
TOP 5 aplikacij za lažji prehod v jesenski čas