Top 5 aplikacij za vadbo brez izgovorov

Renata Anžič Trtnik 30. januar 2019 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/apps-vadbe-anzic-jan19-hero.jpg

Gibanje je zdravo. Ste tudi vi doktorji znanosti v teoriji, v praksi pa mojstri za izgovore? Ni kaj, ni nas malo tistih, ki iz rokava potegnemo morje izgovorov, zakaj ne moremo, zmoremo, znamo nekaj narediti zase in svoje zdravje. Prav po novem letu, ko so naši novoletni sklepi še sveži in topli kot francoske štruce iz pariške pekarne, so seveda telovadnice in fitnesi prepolni. Kar nam ni všeč, jasno. Ste prepoznali izgovor? In koliko časa izgubimo šele na poti!

Za vas smo izbrskali nekaj aplikacij, ki bodo odnesle vse izgovore kot jesenski veter listje. Pa ne pozabite: približno od 20 do 30 dni je potrebnih, da spremenimo navade. Okoli tri mesece novih navad postane življenjski slog in rutina. Torej, akcija!

30 Day Fitness Challenge

 

Se še spomnite, koliko časa potrebujete, da se nečesa na novo navadimo? No, ta aplikacija bi morala zadostovati, da boste po koncu hoteli še (za Android in iOS). Pri snovanju te aplikacije so sodelovali profesionalni trenerji. Vaje bodo na začetku lažje, potem pa vas bodo počasi vodile skozi zahtevnejše naloge, tako od kardio vadbe do vaj za moč. Vsaka vaja ima tri zahtevnostne stopnje, dela pa se predvsem z lastno težo. Da bi spremljali še porabo kalorij, si namestite Google Fit. Ker so snovalci že posumili, da nam sčasoma lahko začne upadati motivacija, nas aplikacija vsak dan povabi k delu.

7 Minute Workout

 

Definitivno aplikacija (za Android in iOS), ki ima zaprisežene častilce: prek tri milijone uporabnikov, v 19 državah je najbolj priljubljena aplikacija, v 57 državah pa med top petimi. Želite še več? Dejansko že naslov obljublja, da vam ne bo vzelo več kot sedem minut časa za vadbo. Še zadnji izgovor, da si ne morete vzeti dovolj časa za vadbo, je padel v vodo. Ta sedemminutna vadba temelji na visoko intenzivnem intervalnem treningu, ki kuri maščobo, krepi mišični tonus celotnega telesa in vključuje tudi kardio elemente vadbe. Trening je sestavljen iz 12 vaj, vsako se izvaja 30 sekund, med njimi je 10-sekunden odmor. Rekviziti? Priporočamo brisačko, ker jo boste potrebovali, če boste korektno opravili vaje.

Map My Fitness Workout Trainer

 

Zelo uporabna aplikacija (za Android in iOS) za vse tiste, ki vas vleče tudi ven, bodisi v naravo ali urbano džunglo, lahko pa jo uporabljate tudi med skupinsko vadbo ali tisto med domačimi stenami. Prek nje se boste vključili v komuno 40 milijonov ljubiteljev gibanja, z njimi delili svoje dosežke, nove poti za rekreacijo, cilje, nasvete, pomerili moči, primerjali rezultate ... Na voljo je prek 600 možnih oblik rekreacije, vse od hoje, kolesarjenja, hribolazenja, joge in tako dalje. Z GPS-om boste sledili povsem novi trasi ali pa jo shranili med priljubljene. Aplikacija izračunava višinske razlike, porabo kalorij, običajno območje utripa srca, ali dosegate zastavljene cilj ...

Daily Yoga ‒ Yoga Fitness Plans

 

Joga, primerna tako za začetnike kot prekaljene mačke. Če imate raje umirjeno vadbo ali pa vam prehiter življenjski ritem narekuje, da je treba pritisniti na zavore, bo ta aplikacija prava za vas (za Android in iOS). Prek 500 asan, načrtovana in vodena vadba joge, pilatesa in meditacije. Izbirate lahko med težavnostnimi stopnjami in tem, kaj želite doseči: moč, zmanjšanje telesne teže, umirjenost, urejen spalni ritem ali gibljivost.

Nike Training Club Workout & Fitness Guidance

 

Saj poznate slavni slogan: Just do it! Ni kaj razmišljati, nasmeh na obraz in zmagi naproti! Nike je pripravil celovit program vadbe telesa za vse težavnostne stopnje (za Android in iOS). Izbirate lahko med skoraj 200 programi, ki jih vodijo mednarodno priznani trenerji. Za vadbo, ki jo imate najraje, dobite dnevno priporočila za izboljšave, izbirate pa lahko tudi med večtedenskimi programi, kjer se beleži vaš napredek in vam trenerji nudijo vso strokovno podporo pri njegovem doseganju. Kar pa je najboljše, je to, da so na voljo kot dodaten bonus vsebine, kjer vas bodo navdihovali športniki z vsega sveta, ki jih občudujemo prav vsi: Cristiano Ronaldo, Serena Williams, Alex Morgan, Michael B. Jordan ...

Do zdravega življenjskega sloga sami ali v družbi pripomočkov

Že res, da najbolj potrebujemo voljo, da premaknemo telo. Pomagajo nam pa lahko tudi pripomočki bolj tehnične narave, kot so pametne ure, telovadna orodja ali nekaj opreme za šport

Veste, kako najceneje do profesionalnih vadb?

Nekaj omenjenih aplikacij je na voljo brezplačno v trgovini Google Play ali AppStore. Za tiste, ki niso, oziroma tiste, pri katerih bi želeli nadgradnjo vadb, obstaja preprosta rešitev. Tovrstne nadgradnje so zelo priljubljene, saj omogočijo nova doživetja ob vadbah. A včasih se zalomi, ko to hočemo takoj, nadgradnje pa zahtevajo mikrotransakcijo, na primer 20 centov, kreditna kartica pa je v tistem trenutku tako daleč stran. Zelo nepraktično, kajne?

Na srečo so pri Telekomu Slovenije zagato rešili na zelo eleganten način. Za nakup v trgovini Google Play, tudi znotraj že naloženih aplikacij, namreč ne potrebujete več kreditne kartice, temveč svoje nakupe poravnate enkrat mesečno kar na računu za storitve Telekoma Slovenije. Pogoj je, da ste naročnik telekomunikacijskih storitev Telekoma Slovenije, ki vam bo konec meseca nakupe zaračunal na rednem računu. Uporaba storitve je brezplačna.

Oglejte si video vodič, ki prikazuje, kako na svoji napravi kot privzeto nastavite plačevanje vsebin prek računa Telekoma Slovenije:

 

Viri: play.google.com, itunes.apple.com, youtube.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. januar 2019
4421
30. januar 2019
Top 5 aplikacij za vadbo brez izgovorov