Top 5 aplikacij za zdravje dojk

Renata Anžič Trtnik 29. oktober 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/apps-roza-oktober-anzic-hero.jpg

Da povzamemo duha rožnatega oktobra, ki je za nami: da ne bo prepozno, se samopregledujmo. Kar smo se naučili iz kampanj, ki so potekale oktobra, je čas, da to znanje tudi udejanjimo. Vsekakor je zdravnik prva in glavna izbira, vendar pa si do neke mere lahko pomagamo tudi s tehnologijo. Naj gre za preventivo ali že diagnosticirano bolezen, za vas smo izbrali nekaj najbolje ocenjenih aplikacij o preventivi in zdravljenju raka, posebej dojk.

CareZone

Brezplačna aplikacija nam na preprost način pomaga pri jemanju zdravil, tako da imate vedno pri sebi seznam zdravil, odmerkov in urnike, kdaj moramo katero vzeti. Opomnik vas bo spomnil na odmerek, prav tako tudi, kdaj bo treba po nov recept za zdravila, da vam ga ne bo zmanjkalo. V beležkah si lahko shranite za vas najpomembnejše stike (od zdravnikov, lekarn, podpornih skupin, zavarovalnice, družine itd.), opravila ter za vas pomembne informacije. Pod rubriko Trackers boste lahko vpisovali krvne rezultate, raven sladkorja, teže itd. V koledar si lahko vpišete vse dejavnosti, povezane z vašim stanjem (na primer preglede) in ta vas bo opomnil, ko bo čas za to. V aplikacijo pa je možno prenesti tudi fotografije na primer zdravniške dokumentacije.

Breast Cancer Healthline

Aplikacija Healthline (brezplačna) za raka dojke je bila zasnovana tako, da vas opominja, da na tej poti niste sami. Tisti, ki so šele prejeli diagnozo, se zdravijo ali so končali z zdravljenjem, bodo v aplikaciji v klepetih in skupinskih pogovorih našli podporo in prijetno druženje. To je pravo mesto za nasvete, najnovejše novice in rezultate raziskav ter povezovanje z ljudmi. Deluje tako, da vas aplikacija vsak dan ob določeni uri poveže v skupino glede na vaše stanje, zdravljenje in zanimanja. Vidite, kdo je aktiven, in dobite obvestilo, kadar vas kontaktirajo člani skupine. Healtline Media je najhitreje rastoča skupina na svetu, ki mesečno doseže prek 85 milijonov ljudi po vsem svetu.

 

My Cancer Coach

Ta brezplačna aplikacija ponuja personalizirane informacije o zdravljenju raka, da lahko spremljate svoj napredek pri zdravljenju. Poiščite celovite, vendar razumljive odgovore na vprašanja o raku dojke, prostate in debelega črevesa. Funkcije vključujejo vprašalnik in personalizirano poročilo o zdravljenju, vprašanja za zdravnika, videoposnetke in vire informacij, dnevnik, koledar in slovar najpogostejših izrazov.

Check Yourself!

Naj samopregledovanje dojk postane rutina. To je osnovni in glavni namen aplikacije. Določite datum, kdaj boste to počeli, in opomnik vas bo na to opozoril. Naučite se pravilnega samopregledovanja, spoznajte svoje dojke in prejmite namige, kako lahko kar najbolj zmanjšati tveganje za nastanek raka dojk. Po podatkih naj bi bilo 40 odstotkov odkritega tovrstnega raka, ker so ženske same zaznale spremembe na dojkah. Osveščenost, znanje in poznavanje lastnega telesa so ključ do zdravja. The Keep A Breast Foundation™ je neprofitna organizacija, ki opogumlja mlada dekleta po vsem svetu, da se izobrazijo o zdravju dojk. Oglejte si video za uporabnike oziroma ga pokažite svoji odraščajoči hčerki!

Cancer Therapy Advisor?

Aplikacija, namenjena strokovnjakom s področja onkologije, združuje najnovejše novice in raziskave o raku in zdravljenju, najnovejše novice in trende o onkologiji, režime zdravljenja raka, prezentacije, primere študij, informacije o zdravilih za različne vrste raka in tako dalje.

Na našem Tehniku si lahko ogledate tudi intervju, ki smo ga naredili z eno od predstavnic Europe Donne Slovenija.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
29. oktober 2019
4897
29. oktober 2019
Top 5 aplikacij za zdravje dojk
Android, iOS