Top 5 mobilnih iger za otroke

Nina Križaj 24. april 2018
/PublishingImages/5mobil-games-otroci-april18-hero.jpg

Še vedno nas vsakič znova preseneti, kako naši najmlajši brez težav uporabljajo tehnologijo že zelo zgodaj. Kar intuitivno vedo, kako se upravlja mobilni telefon ali tablica, in nekateri odprejo svoje priljubljene aplikacije, še celo preden odprejo prvi šolski zvezek. Logična posledica je malo morje aplikacij, ki so namenjene prav njim. Spodaj je seznam petih iger, ki so nam jih priporočili starši in ki poleg igre spodbujajo tudi kreativnost, skrb za druge in učenje.

Kids Doodle

Aplikacija Kids Doodle (za Android in iOS) spodbuja to, kar je pri malčkih vredno občudovanja – njihovo ustvarjalnost. Po mnenju mnogih je prav ta aplikacija ena boljših za risanje. Otrokom omogoča izredno enostavno risanje ali čečkanje, kar staršem najverjetneje ohrani tudi kakšno belo steno več. Ponuja pestro paleto barv in druge »efekte«, kot so bleščice, neonski odtenki, mavrica, učinek risanja z voščenkami in podobno. Skratka, neskončno različnih možnosti za nastanek digitalne umetnije. Omogoča tudi posnetke procesa risanja, tako da si lahko zavrtite video in po korakih pogledate, kako je risbica vašega malčka nastala. Risbe se tudi shranjujejo v galerijo, tako da jih malček lahko vedno odpre in pogleda ali pa nadaljuje ustvarjanje – kjerkoli želi. Nastale umetnije prek aplikacije lahko delite tudi na družabnih omrežjih in se malce pohvalite.

Toca Kitchen

Otroci (in morda še bolj starši) obožujejo aplikacije, ki združujejo prijetno s koristnim. Ena takšnih je Toca Kitchen (za Android in iOS), ki so jo glede na priporočila staršev v preteklosti tudi nagradili. Se vaš otrok rad igra s hrano, vam pa to ni vedno všeč? Zdaj je to dovoljeno, in to brez posledic, pa še vi se boste zabavali ob tem, ko boste videli otrokove unikatne recepte, s katerimi bi se tudi vi najbrž raje igrali, kot jih pojedli. Igra je zelo zabavna, poleg tega pa otroka uči o zdravi prehrani, možnostih kombiniranja jedi, pripravi hrane … pogosta posledica, o kateri so poročali starši, pa je tudi manjša izbirčnost malčkov. Igra krepi domišljijo in otroka poleg tega na nevsiljiv način nauči hišnih opravil. Morda pa tudi starše lahko nauči kakšnega novega slastnega recepta? Poskusite!

 

My Chicken

Se spomnite Tamagočija, digitalnega hišnega ljubljenčka, za katerega smo skrbeli na majhnem jajcu podobnem računalniku s tremi tipkami? No, tradicija skrbi za ljubljenčke se nadaljuje, le da v nekoliko modernejši obliki, kot aplikacija na mobitelu. In tako kot je tovrstna igra navdušila nas, zdaj navdušuje naše malčke. V trgovini z aplikacijami si lahko izberete razne ljubljenčke, nam pa se je najbolj priljubil piščanček v aplikaciji My Chicken (za Android in iOS). Ideja je super, saj poleg kratkočasenja otroke uči tudi skrbi za druge in odgovornosti. Morda dobra ideja, če si malček želi ljubljenčka, vi pa bi mu radi najprej predstavili pojem odgovornosti. Kakorkoli, ne glede na to, ali ljubljenčka imate ali ne, bo igra s prikupnim piščančkom vašemu malčku zagotovo nudila ogromno zabave.

 

Talking Tom in Talking Ginger

Ko smo že pri skrbi za hišne ljubljenčke, ne moremo mimo simpatičnih mačk, ki pa sta tudi zelo slavni. To sta govoreča Tom (za Android in iOS) in Ginger (za Android in iOS), ki ne navdušujeta le otrok, temveč tudi odrasle, saj se na njiju prav hitro lahko navežeš – če se slučajno ne, pa te nase hitro spomnita kar sama. Igra gre takole: posvojite mačjega mladiča in poskrbite, da zraste v lepega mačkona. Pri tem morate zanj karseda lepo skrbeti, mu dati ime in ga sprejeti kot del svojega življenja, s tem ko ga hranite, se z njim igrate in ga negujete. Igra je posebna zato, ker nudi humorne elemente, s tem ko mački doda človeške lastnosti – lahko jo namreč oblačite, higienska opravila pa opravlja kar tako kot človek, uporablja prho, školjko itd. Ima tudi svoj dom, v katerem mu veliko pomeni notranji dizajn. Skratka, igra otroku omogoča, da spozna pestro paleto čustev, ki ju mački brez zadržkov izražata, da skrbi za druge in mnogo ustvarjalnosti.

 

Beepz

Ko govorimo o igrah, seveda ne gre mimo dirkalnih, obožujejo jih namreč tudi naši najmlajši. Še posebej jih navdušuje Beepz (za Android), saj so njihovi dirkalniki izredno prikupni. Ti se namreč lahko pojavljajo v različnih oblikah, vse od simpatičnih avtomobilčkov pa tudi do domačih živali. Dirkate lahko po zares raznolikih terenih: čez mesto, kmetijo, puščavo, zasneženo pokrajino, tropski gozd, skalnato gorovje, po eksotični plaži in džungli. Tako ni samo zabavna, temveč tudi poučna, saj širi otrokova obzorja, hkrati pa s posebnimi nalogami uri spomin in otroka uči iznajdljivosti. Vse to pa bo okrepilo tudi njegovo samozavest, ko bo uspešno zavijal med pustolovščinami.

 

Najhitrejši in najenostavnejši način, da igro še popestrite

Vse omenjene igre so za prenos na vašo mobilno napravo na voljo brezplačno v trgovini Google Play ali AppStore. Pogosto pa ponujajo nadgradnje za tiste, ki si želijo v igri še napredovati in odkriti nove možnosti igranja. Tovrstne nadgradnje so zelo priljubljene, saj omogočijo nova doživetja ob igranju. A včasih se zalomi, ko to hočemo takoj, nadgradnje pa zahtevajo mikrotransakcijo, na primer 20 centov, kreditna kartica pa je v tistem trenutku tako daleč stran. Zelo nepraktično, kajne?

Na srečo so pri Telekomu Slovenije zagato rešili na zelo eleganten način. Za nakup v trgovini Google Play, tudi znotraj že naloženih aplikacij, namreč ne potrebujete več kreditne kartice, temveč svoje nakupe poravnate enkrat mesečno kar na računu za storitve Telekoma Slovenije. Pogoj je, da ste naročnik telekomunikacijskih storitev Telekoma Slovenije, ki vam bo konec meseca nakupe zaračunal na rednem računu. Uporaba storitve je brezplačna.

Oglejte si video vodič, ki prikazuje, kako na svoji napravi kot privzeto nastavite plačevanje vsebin prek računa Telekoma Slovenije:

 

Preberite še članka:

 • Top 5 strateških mobilnih iger
 • Top 5 dirkalnih mobilnih iger

 • Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  24. april 2018
  3990
  24. april 2018
  Top 5 mobilnih iger za otroke