Top 5 strateških mobilnih iger

Nina Križaj 14. november 2017
/PublishingImages/top5-strateskih-hero.jpg

Ste vedeli, da so prav strateške igre med najstarejšimi v zgodovini, saj so se pojavile že v daljni antiki? Seveda so bile takrat precej drugačne, predvsem pa ne digitalizirane, in so odražale takratno kulturo. Tako imajo za seboj že dolgo pot, z lesenih in kamenih površin so se preselile na zaslone, a bistvo ostaja: zastavljene so tako, da nas spodbujajo k razmišljanju in krepijo našo kreativnost. In ker imamo ljudje radi miselne izzive, kot sta reševanje ugank in kovanje taktik, so ravno strateške igre med najbolj priljubljenimi. Poglejmo si, o katerih se ta hip največ govori.

Clash Royale

Zelo verjetno je, da ste mobilno igro Clash Royale že naložili na svoj mobitel, zagotovo pa ste vsaj že slišali zanjo, saj gre za eno trenutno najbolj priljubljenih iger na svetu. Clash Royale združuje zanimive elemente, kot je zbiranje kart, na katerih tudi temelji, in možnost bitk z resničnimi osebami. Igra spominja na srednjeveške čase in vas popelje v središče bojevniške arene. Ni pa to njena edina privlačnost. Njen glavni adut je, da vas spodbudi k strateškemu razmišljanju, uporabi logike in vas uri v iznajdljivosti. Če povrhu naštetega obožujete še starodavne uroke, čarobne napitke in ogenj bruhajoče zmaje, vam bo zagotovo všeč. Torej, naložite si igro, izpodrinite kralja s prestola ter zaživite slavo sredi arene.

 

Clash of Clans

Še ena izredno priljubljena mobilna igra, ki vas popelje v fantazijske svetove, je Clash of Clans. V tem svetu ste vi poglavar vasi, cilj pa je, da zgradite svoje lastno mesto in utrdite svojo moč. Sredstva za to pridobivate tako, da se bojujete z drugimi igralci. Vaša glavna vira sta zlato in temen eliksir, da pridete do njiju, pa morate rešiti raznolike izzive. Z drugimi igralci, ki so resnične osebe, lahko tudi združite moči in se povežete v klane oziroma skupine do 50 ljudi ter se skupaj podate na bojno polje. Igra je zelo priljubljena tudi zato, ker spodbuja komunikacijo, saj do najboljših rezultatov pridete ravno s pogovori z drugimi igralci in s skupnim kovanjem vojnih strategij.

Hearthstone

Prav igro Hearthstone so igričarski kritiki in spletni uredniki razglasili za eno najboljših iger nasploh, njeni snovalci pa so letos z njo služili kar do 40 milijonov dolarjev na mesec. Do sredine leta je imela 70 milijonov igralcev. Kratek opis za tiste, ki je še ne poznate: čar tudi te igre je, da lahko igrate z resničnimi osebami po vsem svetu. Vi igrate heroja miselne igre s kartami, saj so prav te vaše najmočnejše orodje. Pravzaprav edino orodje. Karte predstavljajo vaše bojne enote v svetu, ki je vzet iz legendarne strateške franšize Warcraft. Gre za fantazijski svet s pridihom srednjega veka, ki je pomešan s čarovnijami, uroki in posebnimi močmi. Kar jo dela posebno, je izjemna uravnoteženost junakov in tudi kart, ki jim pripadajo, saj ima vsak od njih poleg splošnih kart tudi posebne karte, ki so rezervirane samo zanj. Igra začetnike hitro zasvoji, a za mojstrovanje je potrebnega veliko študiranja in razmišljanja.

 

Plants vs. Zombies

Ste za nekoliko drugačno strateško igro, kjer so glavni akterji rastline in zombiji? Da, nenavadna kombinacija, a glede na uspešnost igre tudi zmagovalna. V igri Plants​ vs. Zombies so svet namreč napadli zombiji, vaša naloga pa je, da pomagate prebivalcem ogroženega mesta. Seveda kot junak ne želite, da bi jim zombiji pojedli možgane, zato jim morate pomagati s – zelo inovativno – sajenjem rastlin. Torej, vaša naloga bo poleg taktiziranja tudi nekoliko bolj vrtnarska. Prebijali se boste skozi več kot 50 stopenj igre, sodelovali v nevarnih bitkah in ves čas napenjali svoje možgane. Preden začnete: sploh veste, katere rastline so najboljše odganjalke zombijev?

Dawn of Titans

Igra Dawn of Titans je znana po svoji spektakularnosti. Je tudi zelo vizualno privlačna igra, saj se pred vami pojavljajo čudovita kraljestva, gradovi in stavbe pa so prikazani v prepričljivi 3D-podobi. Igra pravzaprav slovi kot ena najlepših, saj se lahko pohvali z naravnost fantastično grafiko. Ima toliko detajlov, da bolj spominja na kakšno računalniško kot pa mobilno igro. Snovalcem je z njo zares uspelo. In kakšna je zgodba? V igri Dawn of Titans ste vi vodja na tisoče vojakov, ki se podajajo v boj proti sovražniku. A medtem ko bitka traja zgolj okoli minuto, je vaša naloga toliko večja že pred začetkom bojevanja – snovanje strategije je v tej igri izrednega pomembna in ključna za razplet dogodkov, še preden se srečata dva meča.

Veste, kako najhitreje in najenostavneje do napredovanj znotraj igre?

Vse omenjene igre so za prenos na vašo mobilno napravo na voljo brezplačno v trgovini Google Play. Če spadate med bolj navdušene igričarje, pa so vam znotraj iger na voljo še raznovrstne nadgradnje, pa naj bo to nakup novih orodij ali odklepanje novih fantazijskih svetov. Tovrstne nadgradnje so zelo priljubljene, saj omogočijo nova doživetja ob igranju. A včasih se zalomi, ko to hočemo takoj, nadgradnje pa zahtevajo mikrotransakcijo, na primer 20 centov, kreditna kartica pa je v tistem trenutku tako daleč stran. Zelo nepraktično, kajne?

 

Na srečo so pri Telekomu Slovenije zagato rešili na zelo eleganten način. Za nakup v trgovini Google Play, tudi znotraj že naloženih aplikacij, namreč ne potrebujete več kreditne kartice, temveč svoje nakupe poravnate enkrat mesečno kar na računu za storitve Telekoma Slovenije. Pogoj je, da ste naročnik telekomunikacijskih storitev Telekoma Slovenije, ki vam bo konec meseca nakupe zaračunal na rednem računu. Uporaba storitve je brezplačna.

Oglejte si video vodič, ki prikazuje, kako na svoji napravi kot privzeto nastavite plačevanje vsebin prek računa Telekoma Slovenije:

 

Več o enostavnem in hitrem plačevanju v Google Playu si preberite tukaj.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. november 2017
3739
15. november 2017
Top 5 strateških mobilnih iger