TOP 10: Najuporabnejše aplikacije za telefone, ki jih ne poznate

Matic Tomšič 1. junij 2017
/PublishingImages/to10aplikacij_hero.jpg

Izbor uporabnih in zabavnih aplikacij, za katere menimo, da vam bodo všeč. Nekaj spodnjih aplikacij je čisto svežih, nekaj je že uveljavljenih. Z izjemo ene so vse popolnoma brezplačne, na voljo pa so za operacijska sistema Android in iOS.

GlassWire (Android)

 

Idealna aplikacija za uporabnike, ki želijo natančno slediti porabi mobilnih podatkov na svojem pametnem telefonu. GlassWire s preglednimi grafikoni pokaže, koliko podatkov druge aplikacije porabljajo v realnem času in koliko so jih v poljubnem preteklem časovnem obdobju.

GlassWire je uporabno orodje tudi zato, ker nam lahko pomaga hitro najti neznanega krivca za morebitno previsoko porabo podatkov, ki morda deluje v ozadju.

Microsoft To-Do (Android, iPhone)

 

To-Do je nova Microsoftova aplikacija za načrtovanje opravil in ustvarjanje zapiskov. Uporaba aplikacije je izredno preprosta, novo opravilo na seznam namreč dodamo z enim samim dotikom zaslona.

Ker je To-Do povezan z uporabnikovim Microsoftovim računom in z njim sinhronizira opravila, nas na prihajajoča opravila lahko opomni tudi na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Je pa morda pomanjkljivost aplikacije To-Do prav dejstvo, da za uporabo potrebujemo Microsoftov račun.

Facebook Messenger Lite (Android)

 

Messenger Lite je malce okleščena različica najbolj priljubljene aplikacije za klepetanje z drugimi uporabniki. Še vedno omogoča normalno tipkanje sporočil in pošiljanje fotografij ter spletnih povezav, na primer, a porabi veliko manj mobilnih podatkov od polnopravnega Messengerja.

Različica Lite na napravi zasede tudi manj prostora in se namesti zelo hitro, zaradi česar je še posebej primerna za uporabnike s počasnejšimi mobilnimi telefoni.

Blue Mail (Android, iPhone)

 

Blue Mail velja za enega najboljših univerzalnih odjemalcev elektronske pošte za pametne telefone. Je izredno prilagodljiv, ima preprost in učinkovit vmesnik, podpira pa vse najpogosteje uporabljane ponudnike e-pošte (Gmail, Yahoo Mail, Outlook, Office 365, Applov Mail). Med drugim omogoča tudi združevanje dohodne e-pošte iz več različnih računov v en sam nabiralnik.

Synoped (Android)

 

Synoped je uporabna in zabavna aplikacija za mlade (in mlade po srcu) uporabnike spleta - pove jim namreč, katere teme so v danem trenutku na medmrežju najbolj aktualne in popularne oziroma "v trendu".

Razvijalci Synoped so se osredotočili predvsem na spletni humor (tako imenovane "meme"), smešne animirane sličice GIF in najnovejše novice.

ExpressVPN (Android, iPhone)

 

Najboljša aplikacija za zaščito pametnega telefona pred morebitnimi vsiljivci s spleta, v javnem brezžičnem omrežju, na primer. ExpressVPN zašifrira vse podatke, ki odhajajo z uporabnikove naprave in prihajajo nanjo, zna pa tudi navidezno spremeniti njegovo lokacijo oziroma jo zakriti.

ExpressVPN ima s strežniki v 78 državah pokrit praktično ves omreženi svet. Uporaba aplikacije je prvih sedem dni brezplačna, nato pa se je na storitev treba naročiti. Najnižji mesečni znesek za plačilo uporabe ExpressVPN je 7,42 evra (ob sklenitvi celoletne naročnine).

Bixby Button Remapper (Android)

 

Najbolj specifična aplikacija v tokratnem izboru je namenjena uporabnikom novih Samsungovih pametnih telefonov Galaxy S8 in Galaxy S8+. Ti dve napravi imata na levem robu dodaten fizični gumb, ki požene digitalnega pomočnika z imenom Bixby.

Ker njegovih uslug marsikateri uporabnik ne uporablja, je nastala aplikacija Bixby Button Remapper, ki nam omogoča, da gumbu dodelimo drugo funkcijo, na primer vklop svetilke ali fotoaparata.

Soccer Stars (Android, iPhone)

 

Soccer Stars je ena najbolj priljubljenih mobilnih iger za več igralcev na platformah Android in iOS. V njej se v igri preprostega nogometa na drseči površini z igralci, ki so videti kot hokejski ploščki, z uporabniki z vsega sveta pomerimo v ligaških in pokalnih tekmovanjih.

Soccer Stars je definicija priložnostne igre, ker so partije nogometa hitre in napete, soigralca pa najdemo takoj, saj Soccer Stars igra več kot sto milijonov ljudi po vsem svetu.

Tide (Android, iPhone )

 

Tide je novejša aplikacija za povečanje produktivnosti pri delu, kar poskusi doseči s predvajanjem pomirjujočih in sproščujočih zvočnih učinkov v določenih časovnih intervalih. Uporabnika zna tudi opozoriti, kdaj je čas za delo in kdaj bi bilo dobro, da si vzame petminutni odmor.

Meteor (Android)

 

Meteor uporabniku glede na hitrost njegove mobilne naprave in, še pomembneje, njegove internetne povezave pove, kako hitro delovanje lahko v danem trenutku in na dani lokaciji pričakuje od priljubljenih aplikacij.

Meteor zna trenutno analizirati 16 aplikacij, med drugim brskalnik Chrome, Facebook, Dropbox, Gmail, Google Maps, Instagram, Twitter. Orodje je lahko priročno predvsem takrat, ko uporabniku ni jasno, zakaj neka aplikacija ne deluje tako hitro, kot bi morala.

Članek je bil prvotno objavljen na siol.net/digisvet.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. junij 2017
3474
2. junij 2017
TOP 10: Najuporabnejše aplikacije za telefone, ki jih ne poznate
iOS, Android