Tretjina uporabnikov zažene aplikacijo preden vstane iz postelje

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/smartphone_study.jpg

Rek "Za to obstaja aplikacija." (There's an app for that.) se v vsakdanjem življenju vse bolj uresničuje. Dejansko moraš samo pomisliti katero aplikacijo potrebuješ in jo nato poiskati v trgovini svojega operacijskega sistema. Podjetja Ericsson ConsumerLab je naredilo obsežno študijo, v kateri je spraševalo uporabnike pametnih telefonov kaj delajo z njim in kdaj.

Kar trejina jih je odgovorila, da takoj, ko se zbudijo, uporabijo svoj pametni mobilnik za različne stvari (pregledajo e-pošto, nočne tweete, Facebook statuse, ipd.), medtem, ko dve tretjini uporabnikov največkrat uporabljajo aplikacije na svojem telefonu v večernih urah. Ugotovili so, da zaradi pametnih telefonov, ki so nenehno povezani na internet, tudi ljudje dojemajo in uporabljajo internet na drugačen način.

V študiji so prav tako ugotovili, da se uporabniki ne vežejo več toliko na mobilni telefon, vendar so jim bolj pomembne aplikacije, ki jih uporabljajo. Večina uporabnikov si ne more več predstavljati, da ne bi imeli aplikacij, ki tečejo "v oblaku", saj so s tem njihovi podatki bolj varni in se jim ni treba ukvarjati z njihovo ponovno namestitvijo.

Osebno lahko potrdim, da ko se zbudim, najprej pomislim, "Zakaj je vsako jutro tako težko vstati, če to počnem že 23 let?", nato zagrabim iPada, pregledam e-pošto, Twitter in Facebook. Nato se odpravim novim zmagam naproti. :) Pa ti?

Vir: Mashable
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
748
24. september 2013
Tretjina uporabnikov zažene aplikacijo preden vstane iz postelje