Trg bogatejši za kakovostno uro Samsung Gear Live

Tehnik 14. julij 2014
/PublishingImages/gear-live-hero.jpg

Google je na uvodni predstavitvi na konferenci I/O namenil kar nekaj pozornosti svojemu operacijskemu sistemu Android Wear, ki ga je mogoče uporabiti pri pametnih urah ter drugih nosljivih napravah. Obenem je najavil tudi prihod treh ur, ki temeljijo na tem operacijskem sistemu. Ena izmed njih je Samsung Gear Live. V tem članku si bomo pogledali, ali gre za muho enodnevnico ali za izdelek, ki je vreden vaše pozornosti.

 

Pametne ure so lahko odličen pripomoček za dostop do različnih informacij, ki jih tekom dneva potrebujemo. Ker jih nosimo na roki, do podatkov pridemo še hitreje kot pri pametnih telefonih in tablicah, ki jih vlačimo po žepih in torbicah. Poleg tega so lahko dokaj lep okras na rokah. Je pa vprašanje, ali se lahko v tem pogledu kosajo s klasičnimi urami proizvajalcev, kot so Rolex, Patek Philippe in TAG Heuer. Marsikdo bi verjetno odkimal. Kljub temu bi za Samsungovo uro težko rekli, da ne izgleda lepo. Odlikujejo jo linije, ki ne delujejo prav nič »geekovsko«, ampak precej elegantno. Na voljo je v dveh barvnih variantah. Pri obeh je sprednji del ohišja v črno-sivi barvni kombinaciji, preostali del pa v črni ali vinsko rdeči barvi.

Ura Gear Live nam s pomočjo operacijskega sistema Android Wear in različnih aplikacij omogoča, da nanjo prejemamo obvestila iz družbenih medijev, novice, podatke o vremenu in sporočila iz različnih aplikacij za medsebojno komunikacijo. Hkrati je lahko tudi poslušna tajnica, ki ji ukazujemo različne stvari (na primer, kdaj naj nastavi alarm) ali pa jo sprašujemo o različnih informacijah (na primer, kdaj imamo let). Vse to počnemo, ne da bi se dotaknili zaslona. Reči moramo le »Ok Google« in ura se prebudi iz spanca ter pretvori v tajnico.

Ura Gear Live je lahko tudi dokaj dober pripomoček pri rekreaciji. Vgrajen ima merilec srčnega utripa, ki ga lahko brez težav povežemo z različnimi aplikacijami za telesno vadbo. Hkrati pa je ohišje ure odporno proti prahu in vodi.

 

Slika se prikazuje na 1,63-palčnem (4,14-centimetrskem) zaslonu z ločljivostjo 320 x 320 točk (278 točk na palec). Gre za zaslon, ki je osnovan na tehnologiji Super AMOLED. Ta uporabnikom ponuja izredno žive barve, dobro pa se odreže tudi pri prikazu črne barve, ki je dejansko črna, in ne temno siva. Za delovanje operacijskega sistema Android Wear skrbita procesor z 1,2 GHz ter pomnilnik RAM s 512 MB. Za shranjevanje podatkov je na voljo 4 GB internega spomina. Ta kapaciteta bi morala več kot zadostovati, glede na to, da ura ni primerna za shranjevanje in gledanje videoposnetkov. Vgrajeno ima baterijo s kapaciteto 300 mAh, ki naj bi, kot pravi Samsung, zadostovala za celodnevno uporabo brez dodatnega polnjenja.

Kupiti uro Gear Live ali ne? Njen nakup je zelo smiseln, v kolikor ste navdušenec najnovejših tehnoloških izdelkov, želite biti bolj »kul« od svojih prijateljev ali pa želite priti do različnih informacij še hitreje kot s pametnim mobitelom ali tablico. Lahko kupite tudi kakšno drugo uro, ki temelji na operacijskem sistemu Android Wear. Že sedaj vam je na voljo LG G Watch, ki prav tako ni od muh. Če vam pravokotna oblika ur ni po godu, pa lahko počakate še kakšen mesec, saj bo Motorola poslala na trg uro Moto 360, ki bo okrogle oblike.

Vir: samsungmobilepress.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. julij 2014
2105
17. julij 2014
Trg bogatejši za kakovostno uro Samsung Gear Live
Android