Tri aplikacije za novopečene starše

/PublishingImages/baby-aplikacije-hero.jpg

Novopečenim staršem zagotovo pride prav vsakršna pomoč, pa čeprav se je nasvetov včasih treba tudi otepati, predvsem ko kakšen mimoidoči pri poletnih temperaturah želi dojenčku nadeti kapo. Osnovne nasvete o skrbi za dojenčka, dojenčkovem razvoju in kopico drugih uporabnih informacij nam poleg knjig ponuja tudi množica aplikacij, ki pravzaprav pokrivajo bolj ali manj vse tematike, ki bi nas utegnile zanimati. V trgovinah z aplikacijami tako resnično najdemo vse, od zvokov za pomirjanje dojenčka, pravljic, do aplikacij, s pomočjo katerih podrobno spremljamo malčkov razvoj.

My Baby Today

 

Za spremljanje otrokovega razvoja od samega začetka sicer nisem uporabljala aplikacije, ampak sem se naročila na tedenske e-novice Baby Centra. Da ne bo pomote, ne gre za slovensko trgovino, ampak za ameriško spletno stran. S tedenskimi e-novicami sem torej enkrat na teden kar na mobitelu prebrala osnovne informacije o razvoju dojenčka v tem obdobju, novičke pa vsebujejo tudi predloge za različne aktivnosti z malčkom, teme povezane z življenjem staršev oz. spremembami po rojstvu otroka in še marsikaj. V glavnem, gre za kratek pregled najpomembnejših informacij, s pomočjo katerih sledimo razvojnim korakom ali izvemo kak uporaben nasvet, ko nimamo časa poseči po drugi literaturi. Njihova aplikacija My Baby Today ponuja iste vsebine kot e-novice, a so te razporejene po dnevih v obliki koledarja. Za uporabo se je potrebno prijaviti, aplikacija pa spremlja le prvo leto dojenčka. Tovrstnih aplikacij je na tone, to sem izbrala po nasvetu prijateljev, veliko staršev pa uporablja tudi aplikacijo WebMD.

Aplikacija je brezplačna in je na voljo za Android in iOS.

Baby Feed Timer

 

Aplikacije za spremljanje hranjenja, prebave in spanja pravzaprav pretiravajo s količino podatkov in analizami. Na začetku se sicer vsi lovimo in predvsem pri nižji teži dojenčka bolj pozorno spremljamo celotno dogajanje, pa vendar starši težko najdemo čas za vnašanje vseh teh podatkov, predvsem pa je včasih to povsem nepotrebno, saj si, dokler res nismo že čisto neprespani, lahko zapomnimo kako pogosto dojenček kaka. V kolikor je te podatke potrebno podrobno spremljati, pa je Baby Feed Timer uporabniku prijazna aplikacija, ki omogoča tudi sinhronizacijo podatkov med iOS napravami. Podobnih aplikacij je ogromno, to sem uporabila zaradi večinoma pozitivnih odzivov in priporočila britanskega zdravstvenega sistema NHS.

Ženskam, ki dojijo in ne želijo spremljati vseh teh podatkov, priporočam preprostejšo aplikacijo, kot je npr. Easy Breasts, kjer si samo označite, na kateri dojki ste nazadnje hranile dojenčka. Včasih se je to počelo s špangami na naramnicah, danes pa je dovolj klik na gumb.

Na voljo za iOS za 3,59 EUR.

Umano

 

Ne glede na vse, med porodniško zmanjka časa za sledenje vsem novostim. Koliko časa vam ostane, je seveda odvisno od količine pomoči, ki ste je deležni, in spanja, ki si ga privošči vaš dojenček. Če bi še vedno radi ostali na tekočem z novicami, priporočam uporabo aplikacije Umano. Gre za na videz običajen agregat novic, a ponuja odlično možnost poslušanja novic, saj jih ne bere robotski glas, temveč ljudje. Seveda so na voljo le članki, ki jih najdemo v aplikaciji, ne moremo dodati svojega, kot na primer pri storitvi SoundGecko, a imamo na voljo dober nabor medijev, med drugim The Guardian, BBC, Cracked.com, io9, Gizmodo, Vanity Fair, itd. Novice lahko tako poslušamo med opravljanjem drugega dela, če se seveda v mobitel ne zapodi dojenček :) Pri brezplačni različici imamo dnevni limit, ki ga pri plačljivi različici ni, dodane pa so tudi nekatere druge funkcionalnosti, npr. možnost shranjevanja člankov.

Na voljo brezplačno za Android in iOS. Plačljiva različica z več funkcionalnostmi z mesečno naročnino 3,59 EUR oziroma letno 21,49 EUR.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. avgust 2014
2139
7. avgust 2014
Tri aplikacije za novopečene starše
Android, iOS