Triki in nasveti za Google Keep (tretjič)

Tehnik 18. april 2017
/PublishingImages/google-keep-hero.jpg

Spodaj smo zapisali nekaj novih trikov oziroma nasvetov za Google Keep. Upamo, da vam bodo koristili. Če želite še več trikov oziroma nasvetov za Google Keep, si poglejte naša dva prejšnja članka.

Nastavljanje opomnikov

Pri zapiskih, ki jih imate v Google Keepu, si lahko, če želite, nastavite opomnik. Tako nanje nikakor ne boste pozabili, saj boste nanje opozorjeni, ko boste to želeli. Google Keep vam ponuja dve vrsti opomnikov – običajne časovne in lokacijske. Časovne verjetno že poznate, z lokacijskimi pa se morda še niste srečali. Pri lokacijskih gre za to, da vas na zapiske opomnijo, ko se nahajate na izbrani lokaciji. Torej, če imate v Google Keepu nek zapisek, na katerem imate napisana živila, ki jih morate kupiti v neki xy trgovini, si lahko nastavite pri tem zapisku lokacijski opomnik in ko boste v xy trgovini, boste avtomatsko opozorjeni na ta zapisek z živili. Uporabno kajne?

Opomnike lahko nastavite zelo hitro. Nastavite jih tako, da najprej odprete zapisek, pri katerem želite nastaviti opomnik. Nato v odprtem zapisku pritisnete na ikono v obliki dlani in v prikazanem oknu vnesete želeno lokacijo oziroma čas opominjanja.

Če boste opomnik nastavili v spletnem Google Keepu na osebnem računalniku, se bo ta opomnik seveda samodejno nastavil tudi v aplikaciji Google Keep za Android in obratno.

 

Vizualna gradnika

Aplikacije za Android nam pogosto ponudijo zelo uporabne vizualne gradnike (angl. widgets), ki jih lahko dodamo na namizje Androida. Na te vizualne gradnike pa številni uporabniki pozabljajo. Ste tudi vi eden takšnih? No, na vizualna gradnika, ki ju ponuja aplikacija Google Keep za Android, nikar ne pozabite, saj vam bosta morda prišla še kako prav. Prek enega izmed njiju boste lahko zapiske, ki jih imate v Google Keepu, zelo hitro prebirali kar z namizja Androida, prek obeh pa boste lahko v Google Keep hitro dodajali tudi nove zapiske.

Pošiljanje zapiskov v Google Drive

Poljubne zapiske, ki jih imate v Google Keepu, lahko zelo hitro pošljete tudi v Google Drive. Kako to naredite? V spletnem Google Keepu postopek poteka na naslednji način: Najprej zapiske, ki jih želite poslati v Google Drive, v spletnem Google Keepu odprite, nato pri vsakem zapisku kliknite na ikono s tremi pikami in za konec v ponujenem meniju izberite možnost »Kopiraj v Google dokument«. Izbrani oziroma odprti zapiski se nato pošljejo v Google Drive (shranijo se v orodju Google Dokumenti).

V aplikaciji Google Keep za Android pa pošiljanje zapiskov v Google Drive poteka tako: Najprej je treba zapiske, ki jih želite poslati v Google Drive, v aplikaciji odpreti, nato pritisniti pri odprtih zapiskih na ikono s tremi pikami ter v ponujenem meniju izbrati možnost »Pošlji«. Za tem se vam pri vsakem zapisku v novem oknu pokažeta dve možnosti. Vi izberite možnost »Kopiraj v Google dokument«.

 

Narekovanje zapiskov

Da lahko v Google Keep dodajate glasovne zapiske, torej zapiske, ki so v obliki avdioposnetka, verjetno že veste. Morda pa niste vedeli, da lahko v Google Keep dodajate tudi zapiske, ki jih z glasom samo narekujete, v servisu pa so nato shranjeni v besedilni obliki. Te lahko dodajate tako, da v aplikaciji Google Keep za Android odprete nov zapisek (lahko tudi obstoječ) in na tipkovnici izberete ikono v obliki mikrofona ter nato poveste (žal le v angleškem jeziku) besedilo, ki se bo nato v besedilni obliki zapisalo v zapisek. Vaš glas v tem primeru zapisku ne bo dodan.

Viri: Google Keep, Google Play, Youtube

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. april 2017
3406
18. april 2017
Triki in nasveti za Google Keep (tretjič)
Android, iOS