Triki in nasveti za aplikacijo Facebook Messenger (drugič)

Tehnik 24. januar 2017
/PublishingImages/fbmessengerdrugic-hero.jpg

Poglejmo si še nekaj trikov oziroma nasvetov za aplikacijo Facebook Messenger. Vsi triki oziroma nasveti, ki smo jih zapisali v tem članku, se nanašajo na aplikacijo Facebook Messenger za Android. Mogoče je sicer, da delujejo tudi v aplikaciji Facebook Messenger za iOS.

24-urni posnetki

V aplikaciji Facebook Messenger lahko po novem javno objavljate posnetke, ki se čez 24 ur samodejno izbrišejo. Facebook Messenger torej ponuja podobno funkcionalnost kot Snapchat – Stories.

Poglejmo, kako lahko v aplikaciji Facebook Messenger objavite posnetek, ki se izbriše 24 ur po objavi. Najprej se morate postaviti na osnovno stran aplikacije (pritisk levo spodaj na ikono v obliki hiške), nato pa morate najti napis »My Day« in nanj pritisniti. Za tem morate izdelati posnetek, ki ga želite objaviti. S pomočjo ikone spodaj levo lahko iz galerije potegnete že prej ustvarjen posnetek. Ko naredite posnetek oziroma ga izberete, ga lahko še uredite. Dodate mu lahko npr. besedilo, nalepke … Ko končate urejanje, vas aplikacija Facebook Messenger vpraša, komu vse naj bo posnetek v aplikaciji viden. Izberite opcijo »My Day« (poleg tega napisa boste verjetno videli 24-urne posnetke od svojih prijateljev), če želite, da je posnetek vsem vašim prijateljem v aplikaciji viden 24 ur. Lahko pa izberete samo točno določenega prijatelja in mu posnetek pošljete zasebno. Nato le še spodaj desno pritisnete na gumb v obliki puščice in posnetek bo poslan oziroma ojavljen.

Igre

Ali ste vedeli, da so v aplikaciji Facebook Messenger na voljo tudi številne igre? Spodaj vam bomo pokazali, kako lahko pridete do njih. Gre sicer za igre, ki jih lahko med drugim igrate tudi v nekakšnem mini večigralskem načinu.

Poglejmo, kako lahko pridete do omenjenih iger. Preprosto. V aplikaciji Facebook Messenger morate najprej odpreti pogovor. Najbolje da odprete takšnega, ki ga imate z osebo, s katero bi želeli igrati igre. V spodnjem delu pogovora morate nato pritisniti na ikono v obliki igralnega ploščka in za tem iz spiska izbrati igro, ki jo želite igrati. To je vse. Igranje se lahko začne. Rezultati vašega igranja iger se izpisujejo osebi, s katero imate odprt pogovor. S temi rezultati lahko to osebo izzovete, da tudi sama igra te igre in izboljša vaše rezultate.

Nabor iger v aplikaciji Facebook Messenger je precej pester. V njem boste našli slavne igre, kot so PAC-MAN, Galaga in Arkanoid.

 

Boti

V aplikaciji Facebook Messenger lahko najdete številne bote. Gre za nekakšne digitalne pomočnike, podobne Siri in Google Now, ki vam ponujajo razne vrste informacij. V aplikaciji se na primer nahaja bot theScore, ki vas obvešča o športnih novicah in izidih tekem (izide sporoča v realnem času), ter bot Yahoo Weather, ki vam pove, kakšno je vreme v določenem kraju.

Nekatere popularne bote lahko najdete in odprete tako, da se najprej postavite na osnovno stran aplikacije Facebook Messenger (levo spodaj morate pritisniti na ikono v obliki hiške). Nato pritisnite v zgornjem delu osnovne strani na iskalnik. Ko to naredite, se vam na prikazani strani med drugim izpišejo številni priljubljeni boti (sektor »Bots«), ki jih lahko poženete in uporabljate. Lahko pa v omenjeni iskalnik tudi vpišete ime določenega bota in ga nato poženete. Predlagamo vam preizkus bota Hello Jarvis (za opomnike).

Vira: Facebook Messenger, Facebook

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. januar 2017
3316
24. januar 2017
Triki in nasveti za aplikacijo Facebook Messenger (drugič)
Android, iOS