Triki in nasveti za Dropbox

Tehnik 8. november 2017
/PublishingImages/dropbox-triki-hero.jpg

Danes imamo uporabniki na voljo več storitev za spletno shrambo, a zagotovo je ena boljših Dropbox. Uporablja ga ogromno ljudi in verjetno tudi kar nekaj Slovenk in Slovencev. Prav zato smo se pri Tehniku odločili, da napišemo nekaj trikov in nasvetov zanj. Dropbox je na voljo v obliki aplikacij ter spletne strani, ki je dosegljiva na internetnem naslovu www.dropbox.com. Triki in nasveti, ki jih bomo zapisali, se bodo nanašali na spletno stran in na aplikaciji za Android ter Windows.

Skeniranje dokumentov

Aplikacija Dropbox za Android ponuja zelo zanimivo funkcionalnost, ki nam lahko pogosto pride zelo prav. Ponuja nam možnost skeniranja dokumentov. Vse dokumente, ki jih skeniramo z njo, nato lahko shranimo tudi v svoj račun Dropbox.

Z aplikacijo Dropbox za Android lahko nek dokument skeniramo po naslednjem postopku: Najprej moramo v tej aplikaciji pritisniti v desnem spodnjem kotu na okrogel gumb s plusom v sredini in nato v prikazanem meniju izbrati možnost “Scan document”. Zatem moramo slikati želen dokument, ga po želji preurediti in za konec desno zgoraj pritisniti na ikono v obliki puščice ter dokument shraniti. To je vse.

 

Aplikacija za Windows

Snovalci Dropboxa so za operacijski sistem Windows naredili zelo priročno aplikacijo, ki jo vsekakor moramo imeti, če uporabljamo storitev Dropbox. Ko si to aplikacijo namestimo, se nam v operacijskem sistemu Windows pojavi mapa, ki prikazuje naš račun Dropbox oziroma predal in vse datoteke in mape, ki so v njem. Prek te mape lahko počnemo več stvari. Lahko si ogledujemo naše datoteke iz Dropboxa, lahko jih pokažemo komu drugemu, nalagamo lahko nove datoteke … Skratka, omenjeno aplikacijo je vsekakor vredno namestiti, če uporabljate Dropbox. Dobite jo na tem internetnem naslovu https://www.dropbox.com/install. Brezplačno, seveda.

Ogled datotek brez internetne povezave

Če želimo odpreti datoteke, ki jih imamo shranjene v svojem Dropboxu, moramo biti povezani s spletom. A aplikaciji Dropbox za Android lahko naknadno tudi ukažemo, da naj nekatere datoteke presname na našo mobilno napravo, tako da lahko do teh datotek dostopamo tudi brez internetne povezave.

Če želimo dostopati do neke datoteke, ki jo imamo v Dropboxu, brez internetne povezave, moramo aplikacijo Dropbox za Android odpreti, nato pritisniti pri želeni datoteki na ikono v obliki treh pik in v prikazanem meniju vklopiti možnost “Available offline”. Če imamo vklopljen podatkovni prenos, nas aplikacija lahko vpraša, ali naj pri prenosu datoteke uporabi podatkovni prenos, in če se strinjamo s tem načinom prenosa, pritisnemo na “YES”. Če pa želimo, da se prenos izvede, ko bomo priklopljeni na WiFi, pa izberemo možnost “LATER”. Aplikacija nato izvede prenos datoteke na mobilno napravo. Ko to stori, lahko datoteko odpiramo v njej, tudi ko smo brez interneta.

 

Kmalu vam bomo predstavili še kakšen trik oziroma nasvet za Dropbox. Spremljajte nas!

Vir: dropbox.org.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. november 2017
3724
8. november 2017
Triki in nasveti za Dropbox
iOS, Android