Triki in nasveti za Dropbox (drugič)

Tehnik 13. november 2017
/PublishingImages/dropbox-triki-hero.jpg

Spodaj smo zapisali še nekaj trikov oziroma nasvetov za zelo priljubljeno storitev Dropbox. Predlagamo, da si pogledate tudi naš prvi članek, saj boste v njem našli še nekaj dodatnih namigov za Dropbox.

Povrnitev izbrisanih datotek ali map

Ko na Dropboxovi spletni strani ali v mobilni aplikaciji Dropbox za Android izbrišemo neko datoteko ali mapo, ta še ne izgine dokončno, ampak se premakne v poseben predal, iz katerega jo lahko povrnemo. Zahvaljujoč temu predalu tako datoteke ali mape, ki smo jih iz Dropboxa (pomotoma) izbrisali, niso dokončno izgubljene. Te se namreč v omenjenem predalu hranijo do 30 dni oziroma še dlje, če imamo zakupljen boljši Dropboxov paket.

Verjetno se sprašujete, kako lahko pridemo do omenjenega predala in si povrnemo izbrisano datoteko ali mapo. Preprosto. Ena od možnosti je, da na osebnem računalniku odpremo spletno stran https://www.dropbox.com/deleted_files in že se nam prikaže omenjeni predal. Ko v predalu kliknemo na izbrisano datoteko ali mapo, se nam pokaže novo okno, in če v tem oknu kliknemo na gumb »Restore« ali »Restore all files«, se izbrisana datoteka ali mapa povrne v naš Dropbox.

 

Izpostavljanje pomembnih datotek oziroma map

V spletnem Dropboxu lahko tiste datoteke oziroma mape, ki so nam zelo pomembne in želimo priti do njih karseda hitro, izpostavimo. To storimo tako, da pri njih kliknemo na ikono s tremi pikami in v prikazanem meniju izberemo »Star«. Kot to storimo, dobijo zvezdo in so tako bolj vidne, poleg tega pa so, če se na osebnem računalniku v spletnem Dropboxu postavimo na osnovno stran, izpisane na vrhu v posebnem sektorju. Vsekakor nam izpostavljanje datotek in map lahko pride še kako prav, ko imamo teh veliko.

Več prostora za shranjevanje

Če želimo, nam lahko Dropbox dodeli več prostora za shranjevanje datotek. Če na osebnem računalniku obiščemo spletno stran https://www.dropbox.com/getspace, se nam prikažejo številne možnosti, kako lahko povečamo količino prostora na njem. Nekatere možnosti so plačljive, druge ne. Brezplačno lahko pridemo do povečanja količine prostora na primer tako, da v Dropbox povabimo svoje prijatelje ali pa Dropboxu povemo, zakaj nam je všeč, in ga sledimo na Twitterju.

Povečanje varnosti

Dropbox ima v osnovi nastavljeno enostopenjsko verifikacijo. Torej če se želimo vanj prijaviti, moramo vpisati samo geslo. Lahko pa v njem vklopimo tudi dvostopenjsko verifikacijo, tako da moramo narediti dve stvari, da se lahko prijavimo (npr. vpisati geslo in vnesti kodo, ki jo prejmemo na mobitel). Na ta način povečamo varnost. Dvostopenjsko verifikacijo lahko vklopimo v nastavitvah spletnega Dropboxa, in sicer v zavihku »Security« pri »Two-step verification« (https://www.dropbox.com/account/security).

 

Spremljajte nas. Kmalu bomo zapisali še kakšen trik oziroma nasvet za Dropbox.

Vir: dropbox.org.

​​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. november 2017
3735
13. november 2017
Triki in nasveti za Dropbox (drugič)
iOS, Android