Triki in nasveti za Dropbox (tretjič)

Tehnik 20. november 2017
/PublishingImages/dropbox-triki-hero.jpg

V prvih dveh člankih (klik, klik) smo zapisali že kar nekaj trikov in nasvetov za storitev Dropbox. Spodaj pa se nahajata še dva.

Na tem mestu velja omeniti, da tudi pri Telekomu Slovenije ponujamo podobno storitev, kot je Dropbox. Več o njej tukaj.

Prejemanje datotek od drugih uporabnikov

Ne samo, da lahko sami v svoj račun Dropbox dodajamo datoteke, te lahko v naš Dropbox dodajajo tudi naši prijatelji (in to tudi če ga sicer ne uporabljajo).

Poglejmo si, kako lahko nekdo v naš Dropbox naloži svojo datoteko. Postopek je sledeč:

 • Najprej moramo na osebnem računalniku odpreti Dropbox (https://www.dropbox.com) in nato v njegovem levem delu klikniti na »Files« ter za tem prav tako v levem delu še na »File requests«.
 • Odpre se nova stran, na kateri moramo klikniti na moder gumb z napisom »Create a file request«.
 • Odpre se okno, v katerem moramo zapisati, kakšno datoteko pričakujemo, ter določiti, v katero mapo v našem računu Dropbox naj gre datoteka, ki jo pričakujemo. Ko to storimo, moramo klikniti na gumb »Next«.
 • Nato se nam v novem oknu prikaže internetni naslov, ki ga moramo skopirati in poslati osebi, ki nam bo poslala datoteko (lahko se ta internetni naslov pošlje tudi po e-pošti prek okna, ki se nam pokaže).
 • Druga oseba mora nato odpreti omenjeni internetni naslov in ko ga odpre, se ji pokaže vmesnik, prek katerega lahko zelo enostavno pošlje datoteko. Nas ta datoteka nato pričaka v prej izbrani mapi v Dropboxu.
 •  

  Drugi uporabniki lahko v naš Dropbox nalagajo različno velike datoteke. Če imamo običajen račun Dropbox, lahko nalagajo do 2 GB velike datoteke, če pa imamo naprednejšega, pa lahko nalagajo datoteke, ki so velike do 20 GB.

  Več o prejemanju datotek od drugih oseb si lahko preberete na tem internetnem naslovu. Je pa besedilo v angleškem jeziku.

  Samodejno nalaganje posnetkov

  Če želimo, nam lahko aplikacija Dropbox za Android na naš račun Dropbox samodejno naloži vse posnetke, ki jih že imamo oziroma jih še bomo imeli na mobilni napravi. Samo vklopiti moramo njeno funkcionalnost, ki to počne.

  Samodejno nalaganje posnetkov na Dropbox lahko v aplikaciji Dropbox za Android vklopimo tako, da v levem zgornjem delu aplikacije pritisnemo na ikono s tremi ravnimi črtami, nato v prikazanem meniju izberemo »Settings« ter za konec na prikazani strani pritisnemo še na »Turn on camera uploads«. Aplikacija nam po vklopu ponudi še nekaj dodatnih nastavitev, ki zadevajo samodejno nalaganje posnetkov (npr. možnost izbire nalaganja prek podatkovnega prenosa ali WiFi-ja) in jih lahko po želji nastavimo.

   

  V aplikaciji Dropbox za Android sicer lahko delamo tudi posamične posnetke in nato te posnetke hitro naložimo na svoj račun Dropbox. Posamezen posnetek lahko izdelamo in naložimo tako, da v aplikaciji pritisnemo desno spodaj na moder gumb s plusom v sredini, nato v prikazanem meniju izberemo možnost »Take a photo«, zatem naredimo posnetek in pritisnemo na »V redu«.

  Vir: dropbox.org.

  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  20. november 2017
  3744
  20. november 2017
  Triki in nasveti za Dropbox (tretjič)