Triki in nasveti za družbeno omrežje Pinterest

Tehnik 7. februar 2017
/PublishingImages/nasvetipinterest-hero.jpg

Eno bolj aktivnih in zanimivih družabnih omrežij zadnjih let je zagotovo Pinterest, ki se nekoliko razlikuje od konkurence. Temelji namreč na navideznih tablah. To družbeno omrežje, katerega algoritem razvija tudi Slovenec Jure Leskovec, uporabniku izpisuje vsebine iz interneta (npr. slike potovanj, recepte, umetnine, slike ustvarjanja, izdelke …), ki bi ga utegnile zanimati. Uporabnik sam ob prijavi določi področja zanimanja in Pinterest mu nato izpisuje vsebine iz tega področja. Uporabnik si lahko prikazane vsebine, če želi, pripne v posebno Pinterest tablo, tako da ima hiter dostop do njih. Poleg tega si lahko na Pinterest tablo pripenja tudi vsebine, na katere naleti na drugih spletnih straneh ali celo na svoji mobilni napravi oziroma med svojimi datotekami na računalniku. Če se vam zdi zanimivo, predlagamo, da Pinterest preizkusite. Za tiste, ki ga boste, smo spodaj pripravili tudi nekaj trikov in nasvetov. Verjamemo, da vam bodo prišli prav.

Pripenjanje stvari s spletnih strani v Pinterest (osebni računalnik)

Če Pinterest uporabljate (oziroma ga šele boste) na osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows, vam priporočamo, da v brskalnik namestite razširitev, s pomočjo katere lahko hitro in enostavno na svoje navidezne Pinterestove table pripnete različne stvari s spletnih strani. Ta razširitev je na voljo za vse večje brskalnike. Če bi jo radi namestili v Chrome, Firefox ali Explorer, oddeskajte na ta naslov in jo namestite. Uporabniki brskalnika Microsoft Edge jo lahko namestite iz Microsoftove spletne trgovine z aplikacijami (klik).

Kako lahko s pomočjo omenjene razširitve pripenjate vsebine oziroma posnetke z določene spletne strani v Pinterest? Odprite spletno stran, s katere želite pripeti objavo na Pinterestovo tablo, in nato v brskalniku pritisnite na gumb razširitve – na zaslonu se vam bodo prikazale vsebine oziroma posnetki, ki so na odprti spletni strani. Izberite želeno in določite, na katero tablo naj bo pripeto. Pri nekaterih brskalnikih je mogoče vsebine oziroma posnetke, ki so na spletnih straneh, pripenjati na table tudi z desnim klikom nanje. Nekatere vsebine oziroma posnetke s spletnih strani pa je mogoče pripenjati tudi tako, da se z miško postavite nanje, nato kliknete na prikazani gumb »Save« in jih pripnete na želeno tablo.

 

Pripenjanje stvari s spletnih strani v Pinterest (za Android)

Na Androidu je pripenjanje stvari s spletnih strani na Pinterestove table prav tako enostavno. Kako pripenjanje poteka tam? Enostavno v mobilnem brskalniku odprete spletno stran, s katere želite pripeti vsebine oziroma posnetke. Nato pritisnete v brskalniku na ikono s tremi pikicami oziroma drugo ikono, ki vam odpre različne možnosti za upravljanje brskalnika, in med izpisanimi možnostmi izberete tisto za deljenje oziroma skupno rabo spletne strani. Ta izbira vam omogoča, da pripnete želeno vsebino na svojo tablo v Pinterestu.

Ugotovite, kaj je bilo pripeto v Pinterest z določene spletne strani

Če boste kdaj želeli ugotoviti, kaj so uporabniki z določene spletne strani pripenjali v Pinterest, vtipkajte v brskalnik www.pinterest.com/source/naslovstrani – zadnji del napisanega naslova seveda zamenjajte z naslovom želene spletne strani. Če bi želeli ugotoviti, kaj so uporabniki v Pinterest pripenjali s spletne strani Telekoma Slovenije, bi morali v brskalnik vtipkati www.pinterest.com/source/telekom.si/.

 

Viri: Pinterest, Microsoft, Pinterest v Google Play

Foto: Pinterest

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. februar 2017
3331
21. februar 2017
Triki in nasveti za družbeno omrežje Pinterest