Triki in nasveti za družbeno omrežje Pinterest (drugič)

Tehnik 20. februar 2017
/PublishingImages/nasvetipinterest-hero.jpg

Spodaj smo zapisali še nekaj trikov oziroma nasvetov za Pinterest. Verjamemo, da bodo predvsem tistim, ki ste Pinterest šele začeli uporabljati, koristili. Nanašajo se na spletno različico Pinteresta (okolje Windows).

Skrivanje profila pred spletnimi iskalniki

Ali ste vedeli, da spletni iskalniki med zadetki izpisujejo vaš Pinterestov profil? Če vas to moti, lahko iskalnikom preprečite, da bi vaš profil izpisovali tudi v prihodnje.

Kako lahko to preprečite? Pinterest morate odpreti v brskalniku na osebnem računalniku. Nato morate klikniti v desnem zgornjem kotu na ikono v obliki osebe in za tem na novi strani zgoraj še na ikono v obliki matice, da se vam prikažejo nastavitve za Pinterest. V nastavitvah morate nato pri »Search privacy« gumb z »No« premakniti na »Yes«, nato v novem oknu klikniti na rdeči gumb z napisom »Confirm« in za konec v nastavitvah klikniti spodaj še na rdeči gumb z napisom »Save settings«.

Je pa potrebno omeniti, da bo še nekaj časa po tem, ko boste izvedli zgoraj opisani postopek, vaš Pinterestov profil viden v iskalnikih. Trajalo bo več tednov, preden se bo nehal pojavljati med zadetki. No, pri iskalniku Google lahko čas do izbrisa pospešite z uporabo te strani.

 

Skrivne table

Če ne želite, da bi kdo izvedel, katere vsebine ste pripenjali na table v Pinterestu, lahko v Pinterestu odprete tudi posebne skrivne table. Vsebine, ki jih boste pripeli na te skrivne table, bodo vidne le vam. Druge osebe jih lahko vidijo samo, če jim vi dovolite. Skrivno tablo lahko v spletnem Pinterestu odprete na strani, kjer odpirate tudi običajne javne table (klikniti morate na »Create secret board« namesto na »Create board«).

 

Vsako skrivno tablo lahko kadarkoli pretvorite v javno (ali obratno), tako da vsebine iz nje postanejo vidne vsem. Pretvarjanje skrivne table v javno poteka tako, da skrivno tablo najprej odprete, nato kliknete v njenem zgornjem delu na ikono v obliki pisala in nato v prikazanem oknu pri »Secret« gumb z »Yes« premaknete na »No«, za tem pa nastavitev potrdite s klikom na rdeči gumb z napisom »Save«.

Hitro premikanje pripetih vsebin na drugo tablo

Morda se vam bo kdaj zgodilo (ali pa se vam je že), da boste imeli na določeni Pinterestovi tabli pripetih ogromno vsebin in boste želeli nekatere prenesti na novo tablo. To lahko naredite brez težav.

Poglejmo, kako lahko zelo hitro prenesete določene vsebine z ene table na drugo. Najprej morate odpreti tablo, s katere bi radi prenesli določene pripete vsebine na drugo tablo. Nato morate v zgornjem delu table klikniti na ikono, ki prikazuje štiri puščice, in označiti vsebine, ki jih želite prenesti na drugo tablo. Ko jih označite, morate klikniti zgoraj na gumb »Move« in nato v prikazanem oknu določiti tablo, na katero želite pripeti izbrane vsebine (lahko določite že obstoječo tablo ali izdelate novo). Ko tablo določite, morate le še klikniti na rdeči gumb z napisom »Move« in vsebine bodo prenesene s prejšnje na izbrano novo tablo.

Vir: Pinterest

Foto: Pinterest

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. februar 2017
3349
22. februar 2017
Triki in nasveti za družbeno omrežje Pinterest (drugič)
Android, iOS