Triki in nasveti za Facebook Messenger (prvič)

/PublishingImages/facebook-messenger-hero.jpg

Facebook Messenger je ena izmed najbolj razširjenih mobilnih aplikacij in prepričani smo, da številni med vami to aplikacijo vsakodnevno uporabljate. Za vse tiste, ki aplikacijo uporabljate, smo spodaj zapisali dva trika oziroma nasveta zanjo. Verjamemo, da vam bosta prišla prav. Oba preverjetno delujeta v različici aplikacije Facebook Messenger za Android. V (bližnji) prihodnosti vam bomo predstavili še kakšen trik oziroma nasvet za aplikacijo Facebook Messenger.

Pošiljanje samouničujočih sporočil

Ali ste vedeli, da lahko v aplikaciji Facebook Messenger pošiljate sporočila, ki se čez določen čas samodejno uničijo?

Poglejmo, kako si lahko v aplikaciji Facebook Messenger za Android z določeno osebo izmenjujete samouničujoča sporočila. Preden si jih lahko začnete izmenjevati, morate v nastavitvah aplikacije najprej vklopiti možnost pošiljanja samouničujočih sporočil. To možnost vklopite takole:

  • v desnem zgornjem kotu aplikacije Facebook Messenger morate najprej pritisniti na okroglo ikono z osebo v sredini, da se vam odprejo nastavitve;
  • nato morate v nastavitvah v navedenem zaporedju pritisniti na »Secret Conversations«, »OK«, »Secret Conversations« in »TURN ON«.

 

Ko omenjeno možnost vklopite, si že lahko začnete izmenjevati samouničujoča sporočila. Izmenjujete si jih lahko takole:

  • najprej morate v levem spodnjem kotu aplikacije Facebook Messenger pritisniti na ikono z narisano hiško in se tako postaviti na osnovno stran aplikacije;
  • nato morate pritisniti desno spodaj na moder gumb s plusom v sredini in izbrati možnost »Write Message«;
  • za tem morate desno zgoraj pritisniti na gumb s ključavnico, da se vam zgornji del aplikacije obarva v črno, in nato izbrati osebo, s katero si želite izmenjevati samouničujoča sporočila. Ko jo izberete, se vam odpre novo pogovorno okno. V tem oknu pritisnite desno spodaj na ikono v obliki ure in nastavite, kdaj naj se vsako sporočilo, ki ga boste poslali, samodejno izbriše. Ko to nastavite, lahko začnete pošiljati sporočila, ki se bodo samodejno izbrisala. Mora pa imeti oseba na drugi strani prav tako v nastavitvah aplikacije vklopljeno možnost pošiljanja samouničujočih sporočil, da si boste lahko z njo izmenjevali tovrstna sporočila.

 

 

Vnašanje opomnikov

Če se boste s kakšnim prijateljem v aplikaciji Facebook dogovarjali za določen dogodek, lahko v aplikaciji zanj vnesete opomnik, aplikacija pa bo vas in vašega prijatelja ob želenem času na dogodek opozorila. Uporabno, kajne?

Oglejmo si, kako lahko v aplikaciji Facebook Messenger vnesete opomnik za dogodek. Zelo preprosto je. V pogovorno okno, ki ga imate s prijateljem (mora biti običajno okno in ne okno za pošiljanje samouničujočih sporočil), morate napisati npr. uro ali pa datum z letnico, ko se bo načrtovani dogodek zgodil (lahko napišete tudi kakšno drugo uro ali datum z letnico), in sporočilo poslati. Pošljete lahko npr. 12:45 ali 7 8 2018. Nato morate na poslani datum z letnico oziroma uro pritisniti s prstom in aplikacija Facebook Messenger vam bo ponudila možnost nastavljanja časa opomnika. Ponudila vam bo vnaprej določen čas opomnika in pa možnost »Choose Different Time«, pri kateri sami določite, kdaj točno želite prejeti opomnik. Izbrati morate eno od možnosti in nastaviti čas opomnika. Opomnik je s tem vnesen. Videli ga boste v zgornjem delu klepeta, in če želite, lahko nanj pritisnete in določite, kaj naj bo v njem zapisano, ko vas bo opomnil na dogodek. Je pa potrebno omeniti, da morate biti vi in vaš prijatelj povezani z internetom, da boste opomnik ob izbranem času tudi prejeli.

 

Vira: Facebook Messenger v Google Play , Facebook

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. januar 2017
3311
18. januar 2017
Triki in nasveti za Facebook Messenger (prvič)
Android, iOS