Triki in nasveti za Google Keep (četrtič)

Tehnik 24. april 2017
/PublishingImages/google-keep-hero.jpg

Spodaj smo zapisali še nekaj zadnjih trikov oziroma nasvetov za Google Keep. Z njimi tudi zaključujemo našo serijo člankov s triki in nasveti za Google Keep. Upamo, da ste v njej izvedeli kaj novega. Povsem možno je, da bomo v prihodnosti objavili še kakšno podobno serijo.

Oznake

Če imate v Google Keepu ogromno zapiskov, vam predlagamo, da zapiskom dodate oznake. Zapiskom, ki se nanašajo na delo, dodajte npr. oznako »Delo«, zapiskom, ki se nanašajo na nakupe, dodajte oznako »Nakupi« … Na ta način boste lahko v prihodnje precej lažje našli določen zapisek, saj boste imeli zapiske lepo organizirane.

Preden boste želenim zapiskom dodali oznake, oznake najprej vnesite v Google Keep. Slednje lahko v spletnem Google Keepu vnesete tako, da na levi strani pritisnete na »Ustvari novo oznako« in jih nato preprosto dodate v novem oknu. V aplikaciji Google Keep za Android je postopek podoben. V levem zgornjem kotu aplikacije pritisnite na ikono v obliki treh črt, nato v prikazanem meniju pritisnite na »Ustvari novo oznako«, zatem pa v prikazani strani dodajte nove oznake. Oznake lahko zapiskom dodate tako, da zapiske v spletnem Google Keepu ali aplikaciji Google Keep za Android odprete, nato pritisnete oziroma kliknete pri njih na ikono v obliki treh pikic, zatem v prikazanem meniju izberete možnost »Oznake« oziroma »Dodaj oznako« in za konec izberete oznako, ki jo želite dati.

Ko bodo vaši zapiski imeli oznake, boste lahko Google Keepu kadarkoli ukazali, naj vam izpiše zapiske, ki imajo točno določeno oznako. Če boste želeli, da vam spletni Google Keep izpiše zapiske, ki imajo npr. oznako »Delo«, boste na njegovi levi strani kliknili na oznako »Delo«. Če boste hoteli dobiti izpisane zapiske z omenjeno oznako v aplikaciji Google Keep za Android, pa boste v aplikaciji najprej pritisnili levo zgoraj na ikono s tremi ravnimi črtami in nato izbrali oznako »Delo«.

 

Arhiv

Če ste z nekim zapiskom opravili, a ga ne želite izbrisati, ga lahko tudi arhivirate. S tem, ko boste nek zapisek arhivirali, boste ta zapisek ohranili v Google Keepu, ne bo pa vam več tratil dragocenega prostora na prvi strani Google Keepa, saj se bo od tam odstranil.

Posamezen zapisek lahko arhivirate tako, da ga odprete in nato pritisnete oziroma kliknete pri njem na ikono s puščico (velja za spletni Google Keep in aplikacijo Google Keep za Android). Arhiv zapiskov lahko v spletnem Google Keepu odprete tako, da na levi strani kliknete na »Arhiv«. V aplikaciji Google Keep za Android pa ga lahko odprete tako, da pritisnete na ikono v obliki treh črt in nato pritisnete še na »Arhiv«.

Dodajanje elementov

Ni nujno, da so zapiski, ki jih imate v Google Keepu, sestavljeni samo iz enega elementa, npr. iz slike ali samo iz natipkanega besedila. Sestavljeni so lahko iz več elementov, saj lahko poleg najprej vnesenega elementa dodate vanje še druge. V enem zapisku imate tako lahko na primer dve sliki, dve ročno narisani risbi in besedilo.

Dodatne elemente lahko v nek zapisek dodate zelo preprosto. V aplikaciji Google Keep za Android jih dodate tako, da želeni zapisek odprete, nato pritisnete na ikono s plusom in za tem prek prikazanega menija dodate želeni element oziroma več njih. V spletnem Google Keepu pa zapisek odprite in nato v spodnjem meniju izberite želeni element preurejanja ter zatem dodajte element.

 

Viri: https://keep.google.com/, Google Play, Youtube.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. april 2017
3414
24. april 2017
Triki in nasveti za Google Keep (četrtič)
iOS, Android