Triki in nasveti za Google Keep (drugič)

Tehnik 10. april 2017
/PublishingImages/google-keep-942x418.jpg

Našo serijo člankov o Google Keepu nadaljujemo. Spodaj vam predstavljamo še nekaj trikov oziroma nasvetov za njegovo uporabo. Predlagamo, da si pogledate tudi trike in nasvete iz prvega članka.

Bližnjice na tipkovnici

Če Google Keep uporabljate na svojem osebnem računalniku, in sicer prek spletne strani https://keep.google.com, bi vam lahko prišle prav tudi bližnjice na tipkovnici. Spodaj smo zapisali nekaj tistih, ki smo jih našli v spletnem Google Keepu.

 • j/k – premikanje med zapiski
 • c – odpre se običajen zapisek, v katerega lahko začnete vnašati besedilo, sliko …
 • l – odpre se zapisek, v katerega lahko začnete vnašati seznam
 • / - odpre se iskalnik
 • shift + j/k – premikanje zapiska na prejšnjo ali naslednjo pozicijo (zapisek morate pred premikanjem označiti)
 • ctrl + a – označevanje vseh zapiskov
 • e – arhiviranje zapiska (zapisek morate pred arhiviranjem označiti)
 • # - brisanje zapiska (zapisek morate pred brisanjem označiti)
 • ctrl + g – spreminjanje pogleda na zapiske (en pogled prikaže zapiske v zaporednem, drugi pa v mrežastem vrstnem redu)
 • esc – zapiranje zapiska
 • Smetnjak

  Ko v Google Keepu s seznama zapiskov izbrišete nek zapisek, se ta še ne izbriše dokončno, ampak se začasno prestavi v Smetnjak, kjer ostane še sedem dni, nato pa se dokončno izbriše. Bistvo Smetnjaka je, da lahko nek zapisek v roku enega tedna iz njega povrnete. Morda boste kakšen zapisek pomotoma izbrisali, morda se boste po odstranitvi odločili, da ga še potrebujete … V takšnih primerih vam Smetnjak lahko pride prav, saj je nekakšno varovalo.

  Smetnjak lahko v spletnem Google Keepu najdete v meniju na levi strani, v aplikaciji Google Keep za Android pa ga tudi najdete v enem meniju (pritisnite v levem zgornjem kotu aplikacije na ikono s tremi črtami).

   

  Skupno ustvarjanje zapiskov

  Google Keep vam omogoča, da z neko osebo (ali več osebami) na daljavo ustvarjate zapisek. Če bi radi določeno osebo povabili k soustvarjanju nekega zapiska, ki ga imate v Google Keepu, najprej želeni zapisek odprite. Nato kliknite oziroma pritisnite na ikono v obliki človeka z dodanim plusem (v spletnem Google Keepu najdete to ikono v spodnjem delu zapiska, v aplikaciji Google Keep za Android pa to ikono dobite prikazano, če pritisnete v spodnjem delu zapiska na ikono s tremi pikami). Zatem v prikazanem oknu vnesite e-poštni naslov osebe, ki jo želite povabiti na skupno ustvarjanje zapiska, in nato pritisnite na gumb Shrani. Izbrana oseba bo nato v e-poštni predal prejela povabilo za skupno urejanje zapiska, prek katerega bo lahko odprla in urejala vaš zapisek. Je pa pomembno, da ima izbrana oseba Googlov račun. Če ga nima, vašega zapiska ne bo mogla urejati oziroma soustvarjati.

  Izpostavljanje zapiskov

  Če imate nekatere zapiske, ki ji imate v Google Keepu, za pomembnejše, jih lahko izpostavite oziroma pripnete na vrh Google Keepa. Tako jih boste imeli vedno pri roki. Pomembne zapiske lahko enostavno izpostavite tako, da jih odprete in nato v njihovem zgornjem delu pritisnete oziroma kliknete na ikono v obliki risalnega žebljička. Ko to storite, se postavijo na vrh vašega Google Keepa.

   

  Viri: https://keep.google.com/, Google Play, Youtube.

  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  10. april 2017
  3396
  10. april 2017
  Triki in nasveti za Google Keep (drugič)
  Android