Triki in nasveti za izjemno priljubljeni WhatsApp

Tehnik 10. maj 2016
/PublishingImages/whatsapp-hero.jpg
 ​
​​

Predstavili smo že nekaj trikov in nasvetov za Snapchat in Instagram, tokrat pa še za priljubljeno aplikacijo WhatsApp. Vsi se nanašajo na androidno različico te aplikacije, sicer pa aplikacija na voljo na praktično vseh platformah, celo Symbianu.

Glasovna komunikacija

Včasih se s pisano besedo ne moremo tako dobro izraziti kot z glasom. Razvijalci aplikacije WhatsApp so se tega zavedali, zato so v aplikacijo WhatsApp dodali tudi možnost klicanja in pošiljanja glasovnih sporočil. Vsekakor vam toplo priporočamo uporabo teh dveh možnosti. Ko boste naslednjič odprli stik oziroma klepet v aplikaciji WhatsApp, boste spodaj videli zeleno ikono, s katero boste lahko poslali glasovno sporočilo, zgoraj pa ikono v obliki telefonske slušalke, s katero boste lahko opravili klic. Tisti, ki aplikacijo WhatsApp uporabljate že dalj časa, vse to že veste. Nasvet je namenjen zlasti tistim, ki ste to aplikacijo šele začeli uporabljati oziroma nameravate začeti.

In še nekaj. Če nimate zakupljenih prav dosti gigabajtov prenosa podatkov pri svojem mobilnem operaterju, se vam v nastavitvah aplikacije WhatsApp izplača vklopiti posebno podatkovno varčevanje pri klicih. To varčevanje vklopite tako, da se v aplikaciji najprej postavite na enega od treh osnovnih zavihkov (»CALLS«, »CHATS«, »CONTACTS«), nato pritisnete desno zgoraj na ikono s tremi pikami in izberete možnost »Settings«. S tem se odprejo nastavitve, kjer morate nato pritisniti še na »Data usage«, za tem pa pri »Low data usage« dodati kljukico.

 

Kako povrniti izbrisani klepet

Če smo v aplikaciji WhatsApp klepet pomotoma izbrisali, to ne pomeni nujno, da je za vedno izgubljen. Izbrisani klepet lahko v aplikaciji WhatsApp tudi povrnemo, če imamo v nastavitvah aplikacije vklopljeno redno shranjevanje klepetov v oblak (najbolje, da se ti shranjujejo dnevno, sicer lahko kakšnega izgubimo) in nismo spreminjali telefonske številke, s katero se prijavljamo v svoj WhatsApp račun.

Izbrisani klepet si lahko v aplikaciji WhatsApp povrnemo tako, da aplikacijo WhatsApp odstranimo iz svoje mobilne naprave, nato pa jo še enkrat namestimo. Ko aplikacijo po novem nameščanju prvič odpremo, nam ta na posebni strani ponudi možnost povrnitve preteklih klepetov s slikami vred, mi pa moramo tam pritisniti gumb »RESTORE«.

Povrnitev klepetov na zgoraj opisani način je nam pri Tehniku delovala. Vseeno pa ne odgovarjamo, če bi šlo vam pri vsem skupaj kaj narobe. Povrnitev klepetov zato izvajate na lastno odgovornost!

 

Poznejši ogled posameznih sporočil

V aplikaciji WhatsApp si lahko posamezna sporočila iz klepetov shranimo tudi v poseben predal. Tako lahko kadar koli pozneje spet zelo hitro dostopamo do njih, saj nam jih ni potrebno iskati po klepetih. Zakaj je to shranjevanje sporočil v poseben predal sploh uporabno? Uporabno je, ko nam nekdo pošlje kakšen internetni naslov, mi pa nimamo časa, da bi si tisti hip ogledali stran. Takrat je najbolje, da si klepet shranimo v omenjeni predal in si ga ogledamo pozneje.

Posamezno sporočilo si lahko iz klepeta v omenjeni predal enostavno shranimo tako, da za sekundo s prstom pritisnemo nanj in nato v zgornjem delu zaslona pritisnemo še na zvezdo. Predal s shranjenimi sporočili prikličemo tako, da se v aplikaciji WhatsApp postavimo na zavihek »CHATS«, nato pritisnemo v desnem zgornjem kotu na ikono s tremi pikami in v ponujenem meniju izberemo možnost »Starred messages«.

Vira:​ play.google.com www.whatsappbrand.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. maj 2016
2969
10. maj 2016
Triki in nasveti za izjemno priljubljeni WhatsApp