Triki in nasveti za Microsoft Teams

Tehnik 27. avgust 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/teams-triki-nasveti-kavcic-avg20-hero.jpg

V prejšnjem članku smo vam na kratko predstavili Microsoft Teams. V tem članku pa bomo podali nekaj trikov in nasvetov, ki bodo namenjeni začetnikom. Vsi spodnji triki in nasveti se nanašajo in preverjeno delujejo pri spletni različici Microsoft Teamsa, ki je dostopna na spletnem naslovu https://teams.microsoft.com/.

V pripravi imamo še vsaj en podoben članek, kot je ta. No, pa začnimo.

Bližnjice na tipkovnici

Bližnjice na tipkovnici nam lahko pridejo zelo prav tudi v Microsoft Teamsu. Če želimo izvedeti, katere bližnjice za Microsoft Teams obstajajo, moramo v Microsoft Teamsu na tipkovnici pritisniti »ctrl + .« ali a v zgornje okno za iskanje vtipkati »/tipke« (seveda brez narekovajev) in pritisniti »Enter«. Ko to naredimo, se nam na zaslonu prikaže spisek bližnjic na tipkovnici.

 

V spisku lahko najdemo celo vrsto uporabnih bližnjic, kot na primer bližnjico za odgovarjanje na nit, bližnjico za prilaganje datoteke ipd.

Vnos ukazov

Omenjeno Microsoft Teamsovo okno za iskanje lahko uporabimo za iskanje različnih stvari. Lahko pa ga uporabimo tudi za izvajanje različnih ukazov v Microsoft Teamsu.

Če v to okno vnesemo »/«, se nam prikažejo različni ukazi, ki jih lahko izberemo in uporabimo. Prikažejo se nam na primer ukazi, s katerimi lahko hitro spremenimo svoje stanje v Microsoft Teamsu (npr. iz dosegljiv v zaseden) in še marsikaj. Vsekakor gre za uporaben način izvajanja ukazov.

 

Priklic aplikacij in kontaktiranje oseb

Okno za iskanje pa se lahko uporabi tudi za priklic aplikacij in kontaktiranje oseb. Priklic aplikacij in kontaktiranje oseb lahko prek njega izvajamo z uporabo simbola »@«.

Če želimo priklicati na primer aplikacijo Stocks, moramo v okno za iskanje vtipkati »@stocks« in pritisniti »Enter«. Nato lahko prek okna uporabljamo aplikacijo Stocks. Če pa želimo kontaktirati neko osebo, pa moramo v oknu zapisati »@imeosebe« in pritisniti »Enter«. Za tem lahko v tem oknu osebi napišemo sporočilo.

 

Vrstica z aplikacijami

Ko smo že pri aplikacijah, naj omenimo še eno stvar. Microsoft Teams nam omogoča, da lahko aplikacije poganjamo tudi prek posebnega stolpca, ki se nahaja v levem delu.

Aplikacije si lahko v ta levi stolpec dodamo enostavno tako, da kliknemo na ikono v obliki treh pik in nato izberemo aplikacijo. V ta stolpec lahko dodamo samo določeno število aplikacij, zato je seveda smiselno, da si dodamo samo tiste, ki jih bomo najpogosteje uporabljali.

 

V Microsoft Teams lahko sicer dodamo številne uporabne aplikacije, ki nam omogočajo, da do pomembnih (poslovnih) informacij pridemo, ne da bi Microsoft Teams zapustili.

Temna tema

Danes lahko pri številnih računalniških orodjih uporabljamo temno temo, ki barve spremeni v temnejše. Tudi pri Microsoft Teamsu jo lahko.

Če želimo v Microsoft Teamsu vključiti temno temo, moramo narediti naslednje:

 • Najprej kliknemo v desnem zgornjem kotu na krogec z začetnicami našega imena (oziroma imena računa, ki ga uporabljamo).
 • Nato v prikazanem meniju kliknemo na »Nastavitve«.
 • V oknu z nastavitvami nato pri »Splošno« izberemo temno temo. Na voljo imamo sicer poleg temne tudi posebno visokokontrastno temo.
 •  

  Temna tema je lahko za oči manj naporna. Predvsem, če jo uporabimo takrat, ko v računalnik zremo ob slabši svetlobi.

  Kako do Microsoft Teamsov

  Do Microsoft Teamsa lahko pridete, če prek nas naročite bodisi paket Microsoft 365 Business Basic bodisi paket Microsoft 365 Business Standard. Koliko ta dva paketa staneta, lahko izveste na naši spletni strani. Boste pa v teh dveh paketih, še posebej v drugem, dobili še kar nekaj drugih zelo uporabnih platform oziroma orodij, ki lahko pridejo prav tako poslovnim kot domačim uporabnikom.

  kupi

  Zainteresirani lahko Microsoft Teams sicer preizkusite tudi brez omenjenih dveh paketov. Microsoft omogoča brezplačen preizkus.

  Vsekakor se vam omenjeni Microsoft 365 izplača naročiti pri nas, saj vam ponujamo upravljanje teh storitev s strani vrhunskih strokovnjakov. Več o tem preberite tukaj.

  Vira: Teams.microsoft.com, Telekom.si.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  27. avgust 2020
  5318
  27. avgust 2020
  Triki in nasveti za Microsoft Teams
  Windows