Triki in nasveti za mobitel Galaxy Note9 (petič)

Tehnik 8. marec 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/5triki-note9-kavcic-feb-19-hero.jpg

V tokratnem članku vam predstavljamo nekaj dodatnih trikov oziroma nasvetov za priljubljeni mobitel Galaxy Note9.

Oglejte si naše prejšnje članke na to temo: 1. članek, 2. članek, 3. članek, 4. članek.

Sporočila v živo

V mobitelu Galaxy Note9 se nahaja zelo uporabna aplikacija z imenom Sporočilo v živo, v kateri lahko izdelamo lična animirana sporočila. Ta sporočila lahko nato pošljemo svojim prijateljem in bližnjim. Tudi če ne uporabljate pisala S Pen, vam predlagamo, da ga vsaj tu in tam uporabite pri omenjeni aplikaciji. Zakaj ne bi drugim voščili za rojstni dan na povsem samosvoj način?

Aplikacijo Sporočilo v živo odpremo takole:

 • 1. Iz mobitela Galaxy Note9 potegnimo pisalo S Pen, tako da se nam prikaže spisek orodij za S Pen.
 • 2. V spisku orodij nato izberemo aplikacijo Sporočilo v živo.
 •  

  V aplikaciji lahko izbiramo med različnimi tipi in barvami pisave ipd. V njej lahko izdelamo res lepa animirana sporočila.

  Priklic obvestilne plošče s senzorjem prstnih odtisov

  V enem od prejšnjih člankov smo že predstavili enega izmed načinov, kako hitro priti do obvestilne plošče v Galaxyju Note9. Sedaj vam želimo predstaviti še enega. Pri tem uporabimo senzor prstnih odtisov, ki se nahaja na zadnji strani Galaxyja Note9.

  S prstom podrsamo po senzorju prstnih odtisov navzdol ali navzgor. Če podrsamo navzdol, se obvestilna plošča prikaže, če podrsamo navzgor, pa se obvestilna plošča odstrani.

  Če želimo obvestilno ploščo priklicati in odstraniti s senzorjem prstnih odtisov, moramo v mobitelu vklopiti posebno funkcionalnost. Vklopimo jo tako:

 • 1. Najprej odpremo nastavitve mobitela.
 • 2. V nastavitvah izberemo Napredne funkcije.
 • 3. Zatem izberemo Gibi in poteze.
 • 4. Za konec pa vklopimo gumb pri izbiri Poteze za senzor za prst.
 •  

  Slika z videom

  Galaxy Note9 lahko pred slikami, ki jih naredimo, posname tudi krajši videoposnetek. Tako lahko med pregledovanjem slik vidimo tudi krajše dogajanje pred samo sliko.

  Če želimo, da naš Galaxy Note9 pred vsako izdelano sliko posname tudi krajši videoposnetek, moramo vklopiti posebno funkcionalnost. To vklopimo tako:

 • 1. V mobitelu najprej odpremo aplikacijo za kamero.
 • 2. Nato v aplikaciji za kamero pritisnemo levo zgoraj na ikono v obliki zobatega kolesa, tako da se nam odprejo nastavitve za kamere.
 • 3. V nastavitvah vklopimo gumb pri možnosti Fotografije gibanja.
 •  

  Če želimo pogledati dodani video pri neki sliki, ki smo jo naredili, sliko odpremo (v prednaloženi aplikaciji za gledanje slik in videov) in nato pri njej pritisnemo na napis »Prik. fotografijo gibanja«.

  Izdelava zaslonske slike

  V Galaxyju Note9 lahko zaslonsko sliko naredimo na različne načine. V tem članku vam bomo pokazali način, ki je po našem mnenju najboljši.

  Hkrati pritisnemo gumb za vklop naprave in gumb za znižanje jakosti zvoka in že dobimo zaslonsko sliko. Galaxy Note9 nam takoj po izdelavi zaslonske slike v spodnjem delu zaslona ponudi nekaj dodatnih funkcionalnosti. Z njimi lahko zaslonsko sliko obrežemo, nanjo kaj napišemo, jo delimo ali pa jo podaljšamo.

  Kmalu bomo pripravili še zadnji članek s triki in nasveti za Galaxy Note9.

  Vir: samsungmobilepress.com.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  8. marec 2019
  4493
  8. marec 2019
  Triki in nasveti za mobitel Galaxy Note9 (petič)
  Android